Kayserililer dikkat – Pasolar iptal oluyor!

Türkiye'de 81 il arasından 6 ilde kullanılmaya başlayacak olan Türkiye Kart Projesi ile Kayseri'de de pasolar iptal edilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer dikkat – Pasolar iptal oluyor!

Çalışmaların sıklaştığı Türkiye Kart projesinde yeni aşamaya geçildi. Pilot illerde uygulama tamamlandı. Kayseri dâhil 6 ilde kullanıma başlanacak. Peki Türkiye Kart nedir? Ulaşımda nasıl kullanılacak? İşte detaylar...

Kayseri dâhil 81 ilde kent içi toplu ulaşım araçlarında yeni sisteme geçiliyor. Bu kapsamda Kayseri’de de otobüs ve tramvaylarda kullanılan kartlar iptal edilecek. PTT Genel Müdürü Hakan Gülten toplu ulaşım kartlarında yapılacak değişimle ilgili bilgiler verdi.

Ülke genelinde vatandaşlar şehirden şehire seyahat ederken o ile ait ulaşım kartına sahip olması gerekiyor. Bu sorunu çözme ve tek tip kart ile pek çok hiizmet verebilmesi için Türkiye Kart projesi başlatıldı. Projede sona gelindiği duyuruldu.

TRkart ile PTT’nin faaliyet alanlarında yer alan ve müşterilerce yoğun olarak kullanılan HGS, Pttcell, Kargo, Sigorta gibi ürün ve hizmetlere de kolay ve hızlı erişim sağlayacak. Toplu taşımada ve bankacılık hizmetlerinde fiziksel olarak kullanılacak kartların, geliştirilecek olan Türkiye Kart mobil uygulamasına entegre edilmesi ile mobil üzerinden bankacılık, ulaşım ve online bakiye yükleme işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Kayseri'de kullanılabiliyor!

Türkiye Kart projesinde pilot uygulama olarak Konya’da tamamlandığını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Kayseri, Yozgat ve Gümüşhane’de belediyeler ile sözleşme süreçlerinin tamamlandığını duyurdu.

Türkiye Kart internet adresinden karta başvuru yapabilir bakiye yükleme ve sorgulama yapılabiliyor.