Kayserililer Dikkat – Valilik Uyardı – Fazla Para Ödemeyin!

Kayseri Valiliği, olumsuz durumların önüne geçmek amacıyla bir dizi önlem aldı ve bu kapsamda kurallara uymayanlara ağır cezalar getirildi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Dikkat –  Valilik Uyardı – Fazla Para Ödemeyin!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik, son dönemde artış gösteren ve çeşitli sorunlara yol açan anız yakma konusunda önemli bir karar alarak, kurallara uymayanlara yüksek para cezaları uygulanacağını duyurdu.

Kayserililer Dikkat –  Valilik Uyardı – Fazla Para Ödemeyin!

Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada, il sınırları içinde anız yakma faaliyetlerinin denetimi ve yönetimi için usul ve esasları belirten ‘2024 Yılı Anız Yakılmasının Önlenmesi ile İlgili Valilik Tebliği’ yayımlandı. Bu tebliğe göre kontrollü anız yakılmasına kesinlikle izin verilmeyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 28 Aralık 2023 tarihli ve 32413 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2024/1 nolu Tebliği'nde yer alan hükümlere göre, anız yakanlara her dekar için 386,79 TL idari para cezası uygulanacak. Anız yakma fiilinin orman ve sulak alanlara bitişik yerlerde veya meskun mahallerde işlenmesi durumunda ceza beş kat artırılacak. Ayrıca, 6831 sayılı Orman Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili hükümleri de uygulanacak.

Kayserililer Dikkat –  Valilik Uyardı – Fazla Para Ödemeyin!

Kayseri il sınırları içinde ikinci ürün ekilişi yapılması halinde, Çevre Kanunu'nun ilgili maddesi gereği kontrollü anız yakmaya izin verilse de, Valilik bu durumu da yasaklama kararı aldı.