Kayserililer Dikkat! Yapay Zeka İle Dolandırılmış Olabilirsiniz!

Son günlerde bankaların isimlerini ve logoları taklit ederek, vatandaşları tuzağa düşürmeye çalışan dolandırıcılar görenleri pes dedirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Dikkat! Yapay Zeka İle Dolandırılmış Olabilirsiniz!

Sosyal medya üzerinden dolandırıcılık vakalarına son günlerde bir yeni taktik daha eklendi. Bankaların logo ve isimleri izinsiz kullanan dolandırıcılar yaptıkları tasarımla aslına uyarlayarak sosyal medya platformlarına reklam veriyor. 

Reklam Ama Sahte!

Gerçeğinden ayırt etmenin pek kolay olmadığı reklamlar sıfır faizli krediler, yüksek tutarda hazır kredilerin onaylandığı veya çekiliş hakkı kazandınız gibi sözlerle vatandaşın ilgisini çekmeye çalışıyor.Yapay zekayıda kullanan dolandırıcılar ünlü kişilerin seslerini ve görüntülerini taklit ederek adeta gerçeğinden ayırt edilemez videolarla dolandırıcılık reklamı veriyor. 

‘Dolandırılacaktık’

Instagram’da dolaşırken 750 bin TL kredi reklamı gördüğünü ifade eden bir vatandaş, önce inandığını ve bunun bir gerçek kampanya olduğunu düşündüğünü söyledi. Ancak daha sonrasında incelendiğinde sitenin sahte olduğunu fark ettiğini belirterek ‘Normalde ben bunlara pek inanmam yani dikkatliyimdir. Ancak boşluğuma denk geldi herkes çok dikkatli olsun ben sonradan fark ettim ama fark etmesem belki beni borçlandıracaklardı ben emekli birisiyim’ diye konuştu.  

Kayserililer Dikkat! Yapay Zeka İle Dolandırılmış Olabilirsiniz!

Bankalar Sürekli Uyarıyor!

Bankalar yaşanan dolandırıcılık vakalarına karşı vatandaşları ve müşterilerini sıklıkla uyarıyor ve resmi kanallar haricinde yayımlanan reklam, tanıtımlar ve haberlere inanılmamasına dikkat çekiyor.