Kayserililer Dikkat! Yasal Takipte Olabilirsiniz

Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı, bir önceki yıla göre artış gösterdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Dikkat! Yasal Takipte Olabilirsiniz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı, bir önceki yıla göre önemli bir artış gösterdi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi tarafından açıklanan verilere göre, 2024 yılı Haziran ayında yasal takibe intikal eden kişi sayısında yükseliş yaşandı.

Ekonomik zorluklar, vatandaşları kredi kartı kullanımına yönlendirdi. Ancak, artan kredi kartı kullanımı beraberinde ödeme zorluklarını da getirdi. Birçok insan, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartına başvuruyor, fakat borçlarını ödemekte zorlanıyor.

Yasal Takipteki Kişi Sayısı Hızla Artıyor

2024 yılının Ocak-Haziran döneminde, yasal takibe intikal eden kişi sayısı yüzde 43 artarak 891 bine ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde 118 bin 362 olan yasal takibe düşen kişi sayısı, bu yılın Haziran ayında 213 bin 989’a yükseldi.

213 Bin Kişi Yasal Takipte

TBB Risk Merkezi verilerine göre, yasal takibe intikal eden 213 bin 989 kişinin 118 bin 855'i bireysel kredi borçlarını ödeyemeyenlerden oluşuyor. Bireysel kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı ise 142.028 olarak kaydedildi.