Kayserililer Dikkat - Yürürlüğe Girdi!

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), eksper raporlarının artık e-Devlet üzerinden incelenebileceğini duyurdu. Detaylar haberimizde...

Kayserililer Dikkat - Yürürlüğe Girdi!

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED), eksper raporlarının artık e-Devlet üzerinden incelenebileceğini duyurdu. Bu yeni uygulama sayesinde, milyonlarca araç sahibi, düzenlenen eksper raporlarını e-Devlet üzerinden anlık olarak takip edebilecek.

Kayserililer Dikkat - Yürürlüğe Girdi!

Eksper Raporları Artık e-Devlet’te

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, sigortaya tabi araçların ve gayrimenkullerin maddi değerinin tespitini gerçekleştiren eksper raporlarına artık hızlı şekilde ulaşılabileceğini açıkladı. Sigortalılar, raporların e-Devlet üzerinden görüntülenmesi ile ilgili olarak yapılan düzenlemeden memnun.

TÜSED Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, ‘Değerli Sigortalılar ve Tüketiciler, hak sahibi ve/veya vekillerinin ekspertiz rapor örneğinin eksperlerden taleplerine ilişkin gerekli girişimlerde bulunulmuş ve raporlara kolayca ulaşım sağlanmıştır. Bu kapsamda yapılan çalışmalar neticesinde, 10 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden görüntülenebilmektedir. Eksper atama ve rapor görüntüleme işlemleri artık e-Devlet üzerinden yapılabilecektir,’denildi.

Kayserililer Dikkat - Yürürlüğe Girdi!

Sigortalılar e-Devlet Üzerinden Kolayca Erişebilecek

Araç sahipleri, e-Devlet sisteminde yer alan ‘Trafik ve Kasko Eksper Raporları Sorgulama’ adımını takip ederek, kazaya karışan araçlara ilişkin düzenlenen eksper raporlarına ulaşabilecekler. TÜSED’in yaptığı açıklamada, ‘Hak sahibi ve/veya vekillerinin raporlara erişimi temin edilmiştir. 10 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, gerçek kişilere ilişkin Trafik ve Kasko sigortalarında düzenlenen eksper raporları e-Devlet üzerinden görüntülenebilmektedir,’ ifadeleri kullanıldı.

Uygulama Resmen Başladı

TÜSED, yeni uygulamanın 10 Temmuz’da yürürlüğe girdiğini ve hak sahibi ile vekillerinin eksper rapor örneklerine e-Devlet üzerinden kolayca ulaşabileceğini hatırlattı. Bu yeni sistem, işlemlerin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmesine olanak tanıyacak. İkinci el araç alım-satımında büyük kolaylık sağlayacak olan bu uygulama, memnuniyetle karşılanıyor.

Yeni uygulama, sigorta işlemlerinde şeffaflığı artırarak kullanıcıların süreçleri daha yakından takip edebilmesini sağlayacak. Vatandaşlar artık eksper raporlarına kolayca ulaşarak, araçlarının durumu hakkında detaylı bilgi edinebilecekler.