Kayserililer en karanlık ve en sessiz noktaya akın etti - Gece saat 3'ten sonra…

Kayserililer Türkiye'nin en karanlık ve en sessiz noktalarından biri olan o yere akın etti. Gökyüzü parkı statüsüne yaklaşan o bölgeye 3 bin kişi gitti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer en karanlık ve en sessiz noktaya akın etti - Gece saat 3'ten sonra…

Türkiye’nin en karanlık ve en sessiz noktalarından biri olan o yere Kayseri’den de pek çok kişi katıldı. Astro Turizm Destinasyonu olarak tanınması amaçlanan etkinliğe ilginin artması bekleniyor.

Kayserililer en karanlık ve en sessiz noktaya akın etti - Gece saat 3'ten sonra…

Denizli Beyağaç ilçesinde yer alan bu yer Türkiye’nin en karanlık noktalarından biri. Fotoğrafçıların gözdesi olan yer artık Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı statüsüne yaklaştı. 

Topuklu Yaylası gökyüzü parkı oldu!

Denizli’nin Beyağaç ilçesinde yer alan 700 rakımlı Topuklu Yaylası, Türkiye’nin en karanlık noktalarından biri olma özelliğine sahip. Yayla, 4 gün boyunca hem yurt içi hem de yurt dışından gelen binlerce gökyüzü meraklısına ev sahipliği yaptı. Gökyüzünde birbirinden hayran bırakan kareleri yakalama fırsatı sunan Beyağaç-Topuklu Yaylası Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği, ülkenin en karanlık noktaları arasında yer alan bölgeyi “Uluslararası Karanlık Gökyüzü Parkı” statüsüne bir adım daha yaklaştırdı.

3 bin kişi katıldı!

Denizli Beyağaç Belediyesi’nin öncülüğü ile Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), ADM Elektrik Dağıtım ve KAlebey Yerel Eylem Grubu Derneği’nin ortak çalışmalarıyla Gök Bilimci Prof. Dr. Ethem Derman’ın adına düzenlenen Beyağaç- Topuklu Yaylası Uluslararası Gökyüzü Gözlem Etkinliği kapsamında binlerce gökyüzü meraklısı dördüncü kez bir araya geldi. 1700 rakımda bulunan ve Türkiye’nin en karanlık noktaları arasında yer alan Topuklu Yaylası’nda yapılan etkinliğe yurt genelinden 3 bin kişiye yakın katılım sağlandı. Önceki yıllara göre katılımda önemli bir artış yaşanırken, şenlikte gökyüzü meraklıları için unutulmaz anlar da yaşandı.

Uluslararası şartlarda bir gözlem parkı yapılabilecek bir yapıya sahip olduğu belirtilen Topuklu Yaylası’nda gece saat 3’ten sonra çıplak gözle galaksiler görülebiliyor. 

Etkinliğe Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Trabzon, Kayseri, Antalya, İzmir ve pek çok ilden katılım olduğu gözlendi.