Kayserililer Fırtına Sonrası Tedirgin! 7.6 Büyüklüğünde Deprem mi Geliyor?

Geçtiğimiz gün Cuma'yı Cumartesi'ye bağlayan gece Kayseri'de etkili olan şiddetli fırtına, birçok vatandaşı tedirgin etti. Fırtınanın ardından vatandaşlar arasında deprem korkusu yeniden gündeme geldi. Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen konuya açıklık getirdi.

Kayserililer Fırtına Sonrası Tedirgin! 7.6 Büyüklüğünde Deprem mi Geliyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Kayseri’de etkili olan fırtına ve gök gürültüsü birçok vatandaşı tedirgin ederken, deprem korkusu yeniden gündeme geldi. Bazı vatandaşlar, fırtınanın ardından deprem olasılığından endişe duyduklarını dile getirdi. 

Talas’a yıldırım düştü iddiası

Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye taşınan bir vatandaş, 6 Şubat depremi öncesinde de benzer hava koşulları yaşandığını belirterek, aynı şiddette depremin Kayseri’de de yaşanmasından endişe ettiğini dile getirdi. Gece boyunca süren şiddetli fırtına, gök gürültüsü ve art arda meydana gelen yıldırımlar, herkesi ayaklandırdı. Talas ilçesinde bulunan Mevlana Mahallesi’ne bağlı Elçibey Caddesi’ne de yıldırım düştüğü ve çevrede bulunan evlerin sallandığı iddia edildi. 

‘Deprem üzerinde etkiye sahip değildir’

Jeoloji Mühendisi Adnan Evsen Anadolu Haber’e daha önce yaptığı röportajda, depremler ve hava olayları arasındaki ilişkiye dair yanlış algıların halk arasında gereksiz paniğe yol açtığını belirterek şu ifadeleri kullandı; ‘Ne sıcak havanın ne soğuk havanın ne de mevsimlerin depremle bir ilgisi yoktur. Deprem tamamen doğal bir olaydır, yağmurun yağması ya da rüzgarın esmesi gibi. Plakaların birbiriyle hareket etmesi ve çarpışması sonucu depremler oluşur, bu da yer bilimciler için son derece normal ve olağandır. Dünya, şu anki yapısıyla ve hareketleriyle depremlerin olması oldukça doğaldır. Hava koşulları, depremler üzerinde hiçbir etkiye sahip değildir.’