Kayserililer Hal Önünde Kuyruk Oluşturacak!

Kayseri'de kış hazırlıkları başladı. Uygun fiyata sebze almak isteyen vatandaşlar, semt pazarlarına gittiklerinde istedikleri sonuçlarla karşılaşamadı. Hal'de fiyatların düşmesiyle kış hazırlığı yapmak isteyen vatandaşlar kuyruk oluşturacak. Hangi ürünlerin fiyatları düştü? Semt pazarı ve Kayseri Hali'ndeki fiyatlar nasıl seyrediyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayserililer Hal Önünde Kuyruk Oluşturacak!

Uygun fiyata sebze alıp, kış hazırlığı yapmak isteyen vatandaşlar Kayseri Hali'nde uzun kuyruklar oluşturacak. Hal’de yaşanan fiyat düşüklüğü vatandaşların yüzünü güldürecek. 

Hal fiyatları, özellikle esnaflar ve pazarcılar tarafından yoğun olarak takip edilirken, marketlerden ve pazarlarda yüksek fiyata ürün almak istemeyen vatandaşlar da bu fiyatları yakından takip etmeye başladı. Kayseri'de birçok vatandaş, hal fiyatlarının daha uygun olması sebebiyle komşularıyla birleşerek ürünleri kasa kasa alıp paylaşarak, karlı alışveriş yapma dönemine geçti. Bu yöntem, hem maliyetleri düşürüp, hem de taze meyve ve sebzeye daha ekonomik bir şekilde ulaşma imkanı sağladı.

Kayserililer Hal Önünde Kuyruk Oluşturacak!

Fiyatlar Düşüş Gösteriyor!

Kayserililerin kış hazırlığı yapma dönemine başladığı bugünlerde Kayseri Hal’inde yaşanan fiyat düşüklüğü vatandaşların yüzünü güldürecek. Kış aylarında tüketmek için fasulye ve patlıcan alışverişi yapan vatandaşlar Kayseri Hali'nde uzun kuyruklar oluşturacak.

Geçtiğimiz haftalarda birinci sınıf kalitede satışa sunulan fasulyenin fiyatı 70-80 TL civarında, ikinci sınıf kalite fasulye fiyatı ise 45-55 TL civarında seyrediyordu. Bugün açıklanan hal fiyatlarında fasulyenin birinci sınıf fiyatı 38-45 TL’den satışa sunuldu. İkinci sınıf fasulyede ise fiyatlar 17-33 TL’ye kadar düşüş gösterdi.

Yine geçtiğimiz haftalarda birinci sınıf kalitede satışa sunulan patlıcanın fiyatı 26-30 TL civarında, ikinci sınıf kalite patlıcan fiyatı ise 12-30 TL civarında seyrediyordu. Bugün açıklanan hal fiyatlarında patlıcanın birinci sınıf fiyatı 18-29 TL’den satışa sunuldu. İkinci sınıf patlıcan da ise fiyatlar 6-25 TL’ye kadar düşüş gösterdi.

Ayrıca turşu hazırlamak isteyen vatandaşlar için salatalık ve kelek fiyatlarında da düşüş yaşandı. Geçtiğimiz haftalarda 70 TL’den satılan kelek, bugün 38 TL’den satışa sunuldu. Yine geçtiğimiz hafta 30 TL’den alıcı bulan salatalık ise 21 TL’ye kadar geriledi. Fakat sarımsak fiyatlarında bir değişen olmadı.

Semt Pazarı mı Kayseri Hali mi?

Kayseri Hali'nde yaşanan bu değişiklik sonrasında Kayseri’de kurulan semt pazarı ile fiyat karşılaştırması yapıldı. Yapılan karşılaştırmaya göre Kayseri Hali’nde kış hazırlığı için daha uygun fiyatlar verildi. Semt pazarında patlıcanın kilosu 20-25 TL arasında değişiklik gösterirken, fasulye 35 TL'den alıcısını buluyor.

Fiyatlar böyle olunca da Kayserililer Kayseri Hali’nde arkadaş ve akrabaları ile bir araya gelerek toplu alım gerçekleştiriyorlar.