Kayserililer imrenerek bakıyor, onlar her gün yiyor!

Türkiye genelinde çok sevilen mısır, Kayseri'de de büyük bir ilgi görüyor. Yaz aylarında sofraların ve gezmelerin vazgeçilmezi olan taze mısır, Kayserililer için bulunması kolay olmayan bir lezzet haline geldi. Mersin'de her köşe başında bulunabilen haşlanmış mısır Kayseri'de sadece bir yerde satılıyor. Fiyatı ise cep yakıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer imrenerek bakıyor, onlar her gün yiyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de halk arasında ‘darı’ olarak adlandırılan haşlanmış mısır, Mersin gibi Akdeniz şehirlerinde hemen her köşe başında uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Kayseri’de yalnızca belirli bir noktada satılıyor ve yüksek fiyata satılıyor.

Tazesini bulabilmek için market market geziyorlar

Kayserililer, en taze ve uygun fiyatlı mısırı bulmak için market market gezmek zorunda kalıyor. Mısır fiyatlarının son dönemde artması ve tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, fiyatının artmasına ve zor bulunmasına neden oldu.

Kayseri’nin diğer bölgelerinde bulmak zorlaştı

Mersin’de uygun fiyata satılan mısır Kayseri’de vatandaşlar için zor ulaşılabilir ve pahalı bir lezzet haline geldi. Kayseri’de yalnızca Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde haşlanmış bir şekilde satılıyor. Kayseri’nin diğer bölgelerinde haşlanmış mısır bulmak ise neredeyse imkânsız hale geldi. Bardakta mısır, özellikle hızlı tüketim ve pratiklik açısından da tercih ediliyor. Ancak birçok kişi koçanlı mısır almayı tercih ediyor.

Kayserililer imrenerek bakıyor, onlar her gün yiyor!

Kayseri’de daha yüksek fiyata satılıyor

Kayseri’de pişmemiş koçanlı mısır marketlerde tanesi 10 – 12 TL’den satılıyor. Ancak burada bulunan marketlerde taze mısır bulmakta zorlaştı. Mersin’de 15 TL gibi fiyatlarla satılan haşlanmış mısır, Kayseri’de yalnızca Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde bulunabiliyor ve tanesi 30 TL’ye satılıyor. Şehrin diğer bölgelerinde haşlanmış mısır bulmak ise neredeyse imkânsız hale geldi.