Kayserililer isyan etti: Çadırda mı kalalım?

Kayseri'de artan kiralık konut fiyatları vatandaşın belini büküyor. Yeni ev kiralamak isteyenler neredeyse 100 bin TL'yi bulan maliyeti hesap edince isyan etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer isyan etti: Çadırda mı kalalım?

Kayseri’de artan kiralık konut fiyatları vatandaşın belini büküyor. Yeni ev kiralamak isteyenler neredeyse 100 bin TL’yi bulan maliyeti hesap edince isyan ederken ‘Çadırda mı kalalım?’ diyerek duruma tepki gösterdi.

Son yıllarda yaşanan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve artan döviz kurları sebebiyle ekonomi alt üst oldu. Enflasyonun yüksek seviyede olması asgari ücretliye ve emekliye yapılan zamları gölgede bırakırken vatandaşın eline geçen maaşı da resmen eritti.
Enflasyon kira fiyatlarına da olumsuz yansıdı. Konut kiralamak isteyenler dudak uçuklatan fiyatları duyunca adeta neye uğradığını şaşırıyor.

Kiralık ev arayanlar işin içine depozito, emlakçı, taşınma, eşya boya badana işleri de girince işin içinden çıkamaz duruma geldi.

Vatandaşlar maliyeti hesap edince neredeyse 100 bin TL’yi bulan fiyatlarla şok oluyor.
Kiralık konut fiyatları Kayseri’de 10 bin TL ile 25 bin TL arasında değişiyor. Bu fiyatlara bir de emlakçı komisyonu ve depozito ücreti eklenince yeni ev kiralamak isteyenlerin ilk bir aylık maliyeti kira, depozito, emlakçı, taşınma, eşya boya badana derken neredeyse 100 bin TL’ye yaklaşıyor.

Kayseri’de ev sahipleri bakımsız, kırık dökük evlere hem fahiş fiyat hem de depozito istemeye başladı. Ev kiralamak isteyenler bazı ev sahiplerinin 3 kira kadar depozito istediğini iddia ediyor. Tüm bunların yanı sıra öğrenci ve bekârlar ise kiralık ev bulamıyor.