Kayserililer Konut Kiraları Hakkında Ne Düşünüyor? Anadolu Haber Sokakta

Konut kiralarında iki yıldır uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının, yeni bir karar alınmazsa 1 Temmuz itibarıyla sona erecek. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara ev kiraları hakkında ne düşündüklerini ve zam sınırını gerekli olup olmadığını sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer Konut Kiraları Hakkında Ne Düşünüyor? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konut kiralarında iki yıldır uygulanan yüzde 25'lik zam sınırının, yeni bir karar alınmazsa 1 Temmuz itibarıyla sona erecek olması gündeme gelirken, Kayseri’de bazı ev sahiplerinin kendi giderlerine göre fiyat belirlediği iddia edildi.  Ayrıca zam oranının kalkması sonrası kiraların yıllık enflasyon ortalamasına (TÜFE) göre belirleneceği öğrenildi. Biz de Kayseri Anadolu Haber olarak vatandaşlara ev kiraları hakkında ne düşündüklerini ve zam sınırını gerekli olup olmadığını sorduk.

İşte cevaplar;

Kayseri'de yaşayan bir vatandaş, artan kiralar ve fiyat artışları karşısında denetim ve düzenleme taleplerini dile getirerek; ‘Zam sınırı getirilmeli, devletin verdiği bir yasa olmalı. Alpaslan semtine 3 bin TL az, Mimsin semtinde 7 bin TL’de çok fazla. Bu konuda denetleme soruşturma yok’ diye konuştu.

‘Zam sınırı getirilmeli’

Artan konut kiraları vatandaşları zor durumda bıraktığına dikkat çeken bir vatandaş; ‘Konut kiralarına zam sınırı getirilmeli, herkes zor durumda. Kayseri’de kiralar 5 – 7 bin TL arasında olmalı’ ifadelerine yer verdi.

‘Çadır kurarım’

Başka bir vatandaş, konut kiralarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını belirterek; ‘Ben kirada oturuyorum. Fiyatlar pahalı. O yüzden köye gitmeyi planlıyorum. veya çadır kurarım. Zor durumda insanlar’ dedi.

‘Kirada olan insanlar zor durumda’

Kendi evinin olduğunu ancak kirada yaşayan insanların zor durumda kaldığını ifade eden vatandaş; ‘Benim evim var ama kirada olan insanlar zor durumda. O yüzden belli bir zam sınırı getirilmeli’ ifadelerini kullandı.

‘Ev almak kolay değil’

Ev sahibi olmanın bu dönemde oldukça zor olduğunu belirten vatandaş, buna rağmen kira zamlarının makul seviyelerde tutulması gerektiğini ifade ederek; ‘Ev almak kolay değil bu zamanda, o yüzden ev sahiplerine hak vermek lazım. Ancak ev kirasına yüzde 50 – 60 zam fazla’ dedi.