Kayserililer Müjde! Ücretsiz Hizmet Başlıyor

Emekliler için sevindirici bir haber Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından duyuruldu. Emeklilere yönelik yeni destek programı kapsamında, SGK'nın anlaşmalı olduğu SPA merkezlerinde emekliler ve refakatçilerine ücretsiz SPA hizmeti sunulacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Kayserililer Müjde! Ücretsiz Hizmet Başlıyor

Emekliler için sevindirici bir haber Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından duyuruldu. Emeklilere yönelik yeni destek programı kapsamında, SGK'nın anlaşmalı olduğu SPA merkezlerinde emekliler ve refakatçilerine ücretsiz SPA hizmeti sunulacak. Bu hizmetten faydalanmak isteyen emeklilerin belirli şartları yerine getirmesi gerekiyor ve tüm masraflar SGK tarafından karşılanacak. Kayseri’deki emekli vatandaşlar bu hizmetten faydalanın!

SPA tedavilerinden yararlanmak için, fizyoterapi ve rehabilitasyon veya ekolojik ve hidroklimatik tıp alanında uzmanlaşmış doktorlardan sağlık kurulu raporu alınması gerekiyor. Raporda teşhis, önerilen tedavi, seans sayısı ve günü gibi detayların yer alması önem arz ediyor. Ayrıca, tedavilerin Sağlık Bakanlığı tarafından işletilmesine izin verilen tesislerde yapılması gerekmekte. Bakanlıkça ruhsatlandırılmayan kaplıcalarda yapılan tedavi masrafları SGK tarafından karşılanmayacak.

Kayserililer Müjde! Ücretsiz Hizmet Başlıyor

Tedavi Masrafları Karşılanacak

Seyahat, günlük ve refakatçi masrafları da sağlık komisyonu raporu esas alınarak ödenecek. Sağlık raporu tarihinden itibaren 6 ay içerisinde tedaviye başlanmaması durumunda yeni sağlık raporu alınması gerekiyor. Sağlık raporunun düzenlenmesinden itibaren 5 iş günü içerisinde kaplıca tesisleriyle iletişime geçilmesi zorunlu. Aksi halde, sağlık kaydı geçerli olduğu sürece SUT'a eklenen hasta referans formu kullanılarak başvuru yapılabilecek.

SGK, her yıl kaplıca hizmetlerinin üst limitini güncelleyip anlaşmalı kaplıca merkezleri ile sözleşmeler imzalamakta. Bu kapsamda, uygun şartları taşıyan emekliler, SGK'nın internet sitesinde yayınlanacak listede yer alan tesislerden ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Emeklilerin Sağlık Hizmetlerine Erişimi Kolaylaşacak

Artan enflasyon yükü emeklileri zorlarken, SGK'nın bu düzenlemesi Kayserili emeklilere büyük bir kolaylık sağlayacak. Fizik tedaviye ihtiyaç duyan ancak bütçe kısıtlılığı nedeniyle bu tedaviyi karşılayamayan emekliler için SPA tedavilerinin ücretsiz hale getirilmesi, sağlık hizmetlerine erişim imkanlarını genişletecek.

Başvuru Süreci ve Detaylar

Ücretsiz SPA hizmetinden yararlanmak isteyen emeklilerin, fizyoterapi ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzmanlarının raporunu almaları gerekiyor. SPA tedavisinin ücretsiz süresi 6 ay olacak ve bu sürenin sonunda tedaviye devam etmek isteyen emeklilerin yeni bir rapor almaları gerekecek. Emekliler, aldıkları sağlık raporuyla SGK'ya başvuruda bulunabilecekler.

Kayserililer Müjde! Ücretsiz Hizmet Başlıyor

Emekliler İçin Uygulamanın Faydaları

Fiziksel sağlıklarının iyileşmesine yardımcı olacak.

Genel refah seviyelerini yükseltecek.

Yaşam kalitelerini önemli ölçüde artıracak.

Sağlık hizmetlerine erişim imkanlarını genişletecek.

Daha fazla bilgi almak isteyen Kayserili emekliler, SGK'nın internet sitesini ziyaret edebilir veya 170 Alo SGK Danışma Hattı'nı arayabilirler.