Kayserililer Pazar tatili istemiyor!

Kayserililer Pazar tatili istemiyor. Peki Pazar tatilleri iptal edilecek mi? Tatil günleri hangi güne alınacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer Pazar tatili istemiyor!

Kayseri’de hizmet veren kuaförler için Temmuz ayı itibariyle alınan kararla Pazar günleri tatil günleri ilan edilmişti. Ancak Kayserililer Pazar tatiline büyük tepki gösteriyor. Tatil kararı iptal olacak mı? İşte detaylar…

Kayseri Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, kuaför ve berberlere yazılı bir bildirim yollayarak kararı açıklamıştı. Alınan yeni kararda, ‘Berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonları Ticaret Bakanlığı’ndan gelen resmi yazıya istinaden 1 Temmuz’dan itibaren pazar günleri kapatma kararı almıştır’ denildi.

Kayseri’de pazar günleri düğünlerin yoğun olması sebebiyle yapılan açıklamada, ‘Pazar günü damat tıraşı ve gelin başı olanların odamızdan izin almaları gerekmektedir’ ifadelerine yer verilmişti.

Karar hem müşterilerin hem de işletme sahiplerinin tepkisine neden olmuştu.

Konuyu gündeme taşıyan AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu tatil günlerinin değiştirilmesi adına çalışmalar yapacaklarını belirtmiş, ‘Gelen talepler üzerine bayan kuaförlerinin pazar günü çalışıp tatil günlerinin salı gününe alınması gündemimizde’ ifadelerinde bulunmuştu.

Alınan bu karar Kayserilileri mağdur etti. Pazar günü için randevu alan gelinler ve damatların, kuaför ve berberlerin açılması için ekstra ücret ödemesi gerekebilir. Bu sebepten hem işletme sahipleri hem de müşteriler Pazar tatilinin iptal edilmesi için ısrarlarını sürdürüyor. Konuyla ilgili ise yetkililerden henüz aksi bir açıklama gelmedi.