Kayserililer rahatsız!

Kayseri'de kafe sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle Talas ilçesi başta olmak üzere pek çok bölgede kafeler hizmet veriyor. Ancak bu furya bazı vatandaşları bıktırmış durumda. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililer rahatsız!

Kayseri'de kafe furyası hız kesmeden devam ediyor. Özellikle genç kesim olmak üzere kafelerde vakit geçiren pek çok insan bulunuyor. Ancak kafelerin çevreye verdiği rahatsızlıktan dolayı vatandaşlar tepki gösteriyor. Bazı kafelerin akşam geç saatlerde yüksek sesli müzik çalması, gelen müşterilerin kaldırım üzerine arabalarını park etmesi ve kafe çöplerinin çevreyi kirletmesinden dolayı vatandaşlar rahatsızlık duyuyor.

Ülke genelinde kafe kültürü geçmiş dönemlere göre oldukça yaygınlaşmış durumda. Vatandaşlar artık buluşma yeri olarak kafeleri tercih ediyor. Burada bir çay veya bir kahve alan insanlar yakın çevresiyle saatlerce vakit geçirip sohbet edebiliyor. Özellikle müzik dinlemek, eğlenmek isteyen bireyler canlı müzik hizmeti veren kafeleri tercih ediyor.

Erciyes Üniversitesi'nin Talas ilçesinde bulunması ve genç kesimin de bu ilçede ikamet ediyor olması nedeniyle ilçe kafeleri ve hareketli akşamlarıyla dikkat çekiyor. Talas'ın yanı sıra Melikgazi, Kocasinan ve diğer ilçelerdeki kafeler de adeta dolup taşıyor.

Kayserililer rahatsız!

Kafelerin doluluğunun yanı sıra akşam vakti pek çok vatandaş da yürüyüşe çıkıyor. Ancak kafe önlerindeki kaldırımlara araçların park edilmesi vatandaşların yürüyüş yolunda bir engel olarak öne çıkıyor. Özellikle Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu konuda denetimlerini sıklaştırması gerekiyor.

Vatandaşlar yüksek sesten rahatsız!

Kafeler pek çok vatandaşa hizmet vermeye devam ediyor. Müzik sesleri veya kalabalık arkadaş gruplarının hareketliliği şehirde renkli görüntülere de sahne olurken vaktin geçmesiyle bitmeyen müzik seslerinden dolayı kafelerin bulunduğu mahallelerdeki sakinler oldukça rahatsız. Kimi vatandaşlar rahatsızlığını belirtiyor. Kimi vatandaşlar ise çocuklarını uyutmak istediklerini ifade ediyor. Vatandaşlar yüksek sesin kendi hayatlarını olumsuz yönde etkilediğini vurguluyor. Yetkililerin bu konuyu dikkate almaları bekleniyor.

Öte yandan kafeler geç saatlerde attıkları çöpler de çevre kirliliğine neden oluyor. İşletmeler çöplerini kendilerine ait olmayan çöp kovasına atmalarının yanı sıra çöpler, çevre kirliliğine sebebiyet verecek şekilde dökülüyor. İşletmelere ait iki görevli çöp kovasını kaldırıp belediyenin çöp aldığı kovalara boşaltırken etrafa şekerli içecekler veya farklı gıda maddeleri saçılıyor. Bir sonraki gün çöp aracı gelene kadar hem kovalar doluyor hem de şekerli içeceklerin yerlere dökülmesiyle etraf sinekleniyor. İşletmeler çöplerini topluma ve çevreye zarar vermeyecek şekilde biriktirip çöp aracı geldiğinde çöplerini teslim etmesi gerekiyor. 

Yetkililerin söz konusu şikayetleri dikkate alarak gerekli denetimleri yapması ve rahatsızlığın giderilmesi bekleniyor.