Kayserililer tepkili - Sucuk döner isyanı!

Kayseri'ye özgü bir lezzet olan sucuğun başka illerde sucuk döner olarak satışa sunulması tartışmalara sebep oldu. Kayserililer bu lezzetin yerinin Kayseri olması gerektiğini söyleyerek kentteki lokantalarda da bulunmasını talep ediyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer tepkili - Sucuk döner isyanı!

Kayseri’ye özgü bir lezzet olan sucuğun başka illerde sucuk döner olarak satışa sunulması tartışmalara sebep oldu. Kayserililer bu lezzetin yerinin Kayseri olması gerektiğini söyleyerek kentteki lokantalarda da bulunmasını talep ediyor.

Kayserililer tepkili - Sucuk döner isyanı!

Kayseri’ye has Kayserililer için büyük bir öneme sahip sucuk yine tartışmaların odağı oldu.

Son yıllarda birçok ilin katıldığı ‘Sucuk bize ait’ polemiğine bir yenisi daha eklendi. Özellikle Afyonkarahisar’da oldukça meşhur olan sucuk dönerin Kayseri’de yapılmaması tepki çekiyor.

Kayserililer tepkili - Sucuk döner isyanı!Vatandaşlar Kayseri’ye ait olan bu lezzetin sucuk döner, sucuk iskender gibi türlerinin de Kayseri’de bulunması gerektiğini kaydederken lokantacılara çağrıda bulunuyor.

Afyonkarahisar’da yapılan ve 30 çeşit baharat ile özel olarak hazırlanan sucuk döner kendisine hayran bırakıyor. Kentte sevilen lezzetler arasında en üst sıralarda yer alan sucuk döner başka illerde de büyük ilgi görüyor.