Kayserililer Toplanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirmek için 16 Ağustos 2024 tarihinde halkın katılımını sağlamak amacıyla bir toplantı düzenleyecek. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer Toplanıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yeni bir projeyi hayata geçirmek için 16 Ağustos 2024 tarihinde halkın katılımını sağlamak amacıyla bir toplantı düzenleyecek. 'Halkın Katılımı Toplantısı' adı altında gerçekleştirilecek bu etkinlik, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde (KASKİ) yapılacak.

Kayserililer Toplanıyor!

Belediye tarafından yapılan açıklamada, toplantının amacı ve kapsamına dair önemli bilgiler paylaşıldı. Dünya Bankası finansmanıyla yürütülen 'Belediye Hizmetlerini Geliştirme Projesi' çerçevesinde, Doğu Bölgesi'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere KASKİ tarafından "Doğu Bölgesi 1. Aşama İçme Suyu Temin Projesi" hayata geçirilecek. Proje, mevcut su depolarının kapasitesinin artırılması ve yeni su iletim hatlarının inşasını kapsıyor.

 Projede Neler Yapılacak?

Proje kapsamında, Dokuzpınarlar havzasındaki 24 kuyudan gelen su, Beştepeler içme suyu depolama rezervuarına iletilmekte ve bu suyun bir kısmı Talas içme suyu dağıtım rezervuarına aktarılacak. Doğu Bölgesi'nde su ihtiyacını karşılamak için mevcut Konaklar ve İldem su depolarının kapasiteleri artırılacak. Bu amaçla, Konaklar'da 5000 metreküp, İldem'de ise 2500 metreküp kapasiteli yeni içme suyu depoları inşa edilecek.

Kayserililer Toplanıyor!

Projenin diğer etaplarında, Beştepeler pompa istasyonu inşa edilecek ve su iletim hatları kurulacak. Bu çalışmalar kapsamında, Talas dağıtım deposuna su aktarımı sağlanacak, DSİ kanalı ve raylı sistem hattı gibi çeşitli altyapı engelleri aşılacak. Proje, bölgedeki su dağıtım sistemini güçlendirmeyi hedefliyor.

Toplantı, proje hakkında halkı bilgilendirmek, çevresel ve sosyal etkiler konusunda görüşlerini almak amacıyla düzenleniyor. Katılım, 16 Ağustos 2024 saat 15.00'te KASKİ'de gerçekleştirilecek.