Kayserililer toplu taşımada nefes alamıyor – Şikâyetleri bir bir sıraladılar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma kaynaklı aşırı sıcaklıklar Kayserililere nefes aldırmıyor. Ancak sıcaklık dışında vatandaşların tepkili olduğu bazı başka durumlar da mevcut. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililer toplu taşımada nefes alamıyor – Şikâyetleri bir bir sıraladılar!

Son zamanlarda yaşanan aşırı sıcaklar Kayserilileri ciddi anlamda bunaltmış durumda. Sıcaktan nefes alamayan vatandaşlar toplu taşımalarda yeterince havalandırma işleminin yapılmamasından şikâyet ediyor.

Küresel ısınma kaynaklı aşırı sıcaklıklar tüm dünyayı etkisi altına aldı. Son zamanlarda tüm Türkiye’de etkili olan aşırı sıcaklar neredeyse insanlara nefes aldırmayacak noktaya geldi. Hava sıcaklığının daha da artacağı belirtilen bugünlerde vatandaşlar toplu taşımalarda büyük zorluklar yaşıyor.

Sıcaklık yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ederken dışarda toplu taşıma araçlarında yolculuk yapan vatandaşlar havalandırma işlemleriyle ilgili sıkıntıların yaşandığını dile getiriyor.

Klimaları kapatıyorlar!

Özellikle hat sayısının arttığı tramvaylarda klima kullanımının sınırlandığını belirten bir vatandaş, ‘Hem tramvayları azalttılar hem vagonları hem de klimaları kapattılar. İşe gidiyoruz zaten bir yoğunluk oluyor tramvayın içinde bir de üstüne bu durumları yaşıyoruz her gün bayılacak gibi hissediyorum kendimi. Pek çok insan aynı durumdan şikâyetçi. Bu duruma acilen bir çözüm bulunmalı’ diye konuştu.