Kayserililer turşudan sonra evde bakın bir de ne kuruyor?

Vatandaşlar Kış aylarında tüketmek için turşu kurmanın yansıra artık kış ayları için zeytin kurmaya başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililer turşudan sonra evde bakın bir de ne kuruyor?

Vatandaşlar tarafından kış aylarında tüketmek üzere kış öncesi ve yaz aylarında çok sayıda hazırlık gerçekleştiriliyor. Bu hazırlıklar domates konservesi, salça, turşu, kurutmalık biber gibi gıda ürünleri ön plana çıkıyor. Ancak geçtiğimiz senelerden farklı olarak bu sen kış hazırlığı yapan vatandaşların bir diğer tercihi ise zeytin oluyor. 

Kayserililer turşudan sonra evde bakın bir de ne kuruyor?

Turşu kurar gibi zeytin kuruluyor!

Kayseri iklimi gereği zeytin ağacı bulunmayan bir şehir olmasının yanı sıra Mersin, Hatay, Adana gibi Akdeniz İklimine sahip şehirlere yakın bir konumda yer alıyor. Bu durum özellikle zeytin alışverişi ve turistik gezi için gidenlerin sayısını artırıyor. Ancak kent genelinde yer alan manav ve bakkallar da zeytin satışı hız kazanmış durumda. 

Kayserililer turşudan sonra evde bakın bir de ne kuruyor?

Ham zeytinin kilosu 50 TL 

Ham şekliyle satılan zeytin kırılarak veya çizilerek suda bekletilmesinin ardından yemeye hazır geliyor. Özenle temizlenen ve yıkanan zeytinler önce taş yardımıyla eziliyor ve bıçak ile çiziliyor ardından tuzlu suda bekletilerek acısı alınıyor böylece 3-4 hafta içerisinde yemeye hazır hale geliyor. Ham zeytinin ortalama fiyatı 50 TL seviyesinde seyretse de kalitesine ve ebadına göre fiyatlarda değişiklikler yaşanıyor.