Kayserililer Yeni Emekli Maaşından Memnun mu? Anadolu Haber Sokakta

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler en düşüş emekli maaşının 10bin TL'den 12 bin 500'TL'ye çıktığını açıkladı. Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere yeni emekli maaşından memnun olup olmadığını sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer Yeni Emekli Maaşından Memnun mu? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler en düşüş emekli maaşının 12 bin 500’TL olduğunu açıkladı. Emeklilerin maaşlarına yansıtılan yüzde 24,73'lük zam oranıyla birlikte, gelecek ayın başında ek zam düzenlemesinin yetişmemesi halinde 2 bin TL'lik fark ödemesi yapılacak. Biz de Anadolu Haber olarak Kayserililere yeni emekli maaşından memnun olup olmadığını sorduk.

İşte cevaplar;

Yurt dışından Kayseri’ye gezmeye gelen bir vatandaş, ülkede en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olduğunu öğrendiğinde, bu miktarın yetersiz olduğunu ifade ederek; ‘ Bu fiyat yetersiz, enflasyon kontrol altına alınırsa daha iyi olabilir’ dedi.

17 bin TL daha uygun 

Bir vatandaş, Türkiye'deki genel enflasyon ve fiyat artışlarının göz önünde bulundurulduğunu, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL'nin yetersiz olduğunu belirterek; ’17 bin TL daha uygun olabilir’ ifadelerini kullandı.

‘20 sene önce ne kadar ise o kadar olsun’

Başka bir vatandaş, emekli maaşının geçmiş yıllardaki miktarına dikkat çekerek; ‘En düşük emekli maaşı 20 sene önce ne kadar ise o kadar olsun’ diye konuştu.

‘Asgari ücrete yakın olması lazım’

Emekli bir vatandaş, yeni miktarın yeterli olmadığını vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi; ‘12 bin 500 TL yeterli değil. Bende emekliyim. Mesela benim evim kira ve Kayseri’de bir ev kirası ortalama 8 -10 bin TL o yüzden yetersiz. En düşük emekli maaşının asgari ücrete yakın olması lazım.’

‘Yeterli değil’

Emekli maaşlının bugünkü ekonomik koşullarda yeterli olmadığını söyleyen bir vatandaş; ‘Yeterli değil maksimum 20 bin TL olması lazım’ dedi.