Kayserililer Yine Mağdur Oldu – Fiyatlar Artacak!

Kayseri'de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonlarının tatil günleri için yeni bir karar çıktı. Kayseri'de Pazar günleri bu işletmelerin tamamı kapalı olacak. Alınan bu karar Kayserilileri mağdur edecek gibi görünüyor. Pazar günü için randevu alan gelinler ve damatlar, kuaför ve berberlerin açılması için ekstra ücret ödeyecek. Peki, bu kararın detayları neler? Kayseri Anadolu Haber'in haberinde...

Kayserililer Yine Mağdur Oldu – Fiyatlar Artacak!

Kayseri’de hizmet veren berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonları için alınan kararda, Pazar günleri tatil olarak belirlendi. Bu karar Kayserilileri yine mağdur edecek. Alınan bilgilere göre, bu kararın fiyatlara yansıması bekleniyor.

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Rıfat Alparslan, 5 Temmuz’da kuaför ve berberlere yazılı bir bildirim yollayarak kararı açıkladı. Alınan yeni kararda, 'Berber, kuaför, güzellik salonları ve masaj salonları, Ticaret Bakanlığı’ndan gelen resmi yazıya istinaden 1 Temmuz’dan itibaren Pazar günleri kapatma kararı almıştır' denildi. Kayseri’de Pazar günleri düğünlerin yoğun olması sebebiyle yapılan açıklamada, 'Pazar günü damat tıraşı ve gelin başı olanların odamızdan izin almaları gerekmektedir' ifadelerine yer verildi.

Kayserililer Yine Mağdur Oldu – Fiyatlar Artacak!

Kuaförler de İzin Sürecini Bilmiyor!

Kayseri’de bulunan kuaförler, izin sürecinde bir netlik olmadığını ifade ettiler. Esmeray Güzellik Salonu yetkilisi, 'İzin sürecinde henüz bir netlik yok. Ama duyduğumuza göre gelin ve damadın bize davetiyeyi getirmesi gerekiyor. Biz de sanırım davetiyeyi Berber ve Kuaförler Odası’na veya Kayseri Valiliğine göndererek izin alacağız' dedi.

Olan Yine Halka Olacak!

Kayseri’de 3 kuaför ile konu ile ilgili görüşmeler yapıldı. Kuaförlerin hepsi de bu karardan memnun olmadığını dile getirdi. Esmeray Güzellik Salonu, 'Pazar günü bizim için hiç iyi olmadı. Gelecekte randevular nasıl olacak bilmiyoruz' dedi. Kuaför Kürşat, 'Pazar günü olmamalıydı. Çok müşterimiz mağdur oldu. Alınan bu karar sonrası cumartesi günü mesai yapmak zorunda kalacağız. Personelimiz de Salı günü tatilinden memnundu. Banka, hastane her işini hallediyordu. Şimdi Pazar tatilinde bunların hiçbirini halledemeyecek. Hafta içi ayrı izin almak zorunda kalacak. Her yönden sıkıntı' ifadelerinde bulundu.

Kayserililer Yine Mağdur Oldu – Fiyatlar Artacak!

San Kuaför Kayseri yetkilisi, 'Yaz sezonunda verilen bu karardan dolayı hiç memnun değiliz. Tam düğün sezonu. Şimdi personelimi izinler doğrultusunda Pazar günü çağırmak zorunda kalacağım. Personelim izin gününde çalışmak istemiyor. Hafta içi tatilinden çok memnunduk. Verilen bu Pazar günü tatili kararından hiç memnun değiliz' dedi.

Ayrıca, izin günlerinde gelinler için salonları açacak kuaförlerin, bu mesai ücretlerini müşterilere yansıtacağı bilgisine ulaşıldı. Yani izin günü çalışan personelin mesai ücreti gelinlerden alınacak. Kuaför fiyatlarından şikayetçi olan vatandaşların, fiyatın yükselmesine nasıl tepki vereceği merak ediliyor.

Kayserililer Yine Mağdur Oldu – Fiyatlar Artacak!