Kayserililer Yüksek Hızlı Treni Kullanacak mı? Anadolu Haber Sokakta

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacak Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın 2028 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara yüksek hızlı tren hakkında ne düşündüklerini sorduk.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayserililer Yüksek Hızlı Treni Kullanacak mı? Anadolu Haber Sokakta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacak Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın 2028 yılında tamamlanmasını hedeflediklerini duyurdu. Bakan Uraloğlu, projenin detayları hakkında bilgi verirken, Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın uzunluğunun 142 kilometre olacağını belirtti. Yerköy, Şefaatli ve Kayseri arasına inşa edilecek yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli tren hattı, saatte 250 kilometre hız yapma kapasitesine sahip olacak. Projede Şefaatli, Yenifakılı ve Himmetdede olmak üzere üç istasyon yer alacak. Biz de Anadolu Haber olarak vatandaşlara yüksek hızlı tren hakkında ne düşündüklerini sorduk.

İşte cevaplar;

Yüksek hızlı trenin daha önceki yıllarda yapılması gerektiğini söyleyen bir vatandaş; ‘Bizim Kayseri milletvekilleri çok pasif onun için daha önce yapılması gereken bir şey Konya ve Sivas’a yapıldı. Kayseri’ye bundan 5 sene yapılması gerekiyordu. Çok geç kalınmış bir olay’ diye konuştu.

‘İlk olarak İstanbul’a giderim’

Yeni hattın Kayseri'nin ulaşım altyapısına katkı sağlayacağını belirten bir vatandaş; ‘Açılması iyi oldu. Kayseri’de en azından ulaşım hızlanır. Kayseri için gerekli ve faydalı olacak. Ben hızlı tren açıldığında kullanırım. İlk olarak İstanbul’a giderim’ ifadelerini kullandı.

‘Öğrenciler için iyi olur’

Yapılacak olan projenin her anlamda fayda sağlayacağını ifade eden başka bir vatandaş ise şöyle dedi; ‘Umarım açılır. Ulaşım için şehir dışından gelen öğrenciler için iyi olur. Herkes için hayırlısı olur.

‘Kesinlikle gelmesi gereken bir şey’

Bir vatandaş, hızlı trenin bölgeye sağlayacağı yararlardan bahsederek, şu ifadelere yer verdi; ‘Hızlı tren ilk açıldığında Kırıkkale’ye gitmek isterdim. Yozgat’ın zaten nerede olduğunu bilmiyorum. Hızlı tren kesinlikle gelmesi gereken bir şey. Bütün şehirlerde olması lazım.’

‘Çok iyi olur açılması’

Hızlı trenle Ankara’ya yolculuk yapmak istediğini söyleyen bir vatandaş; ‘Açılsaydı en çok Ankara’yı tercih ederdik. Başkent olmasından dolayı. Çok iyi olur açılması’ dedi.