Kayserililere büyük hayal kırıklığı - Tepkiler büyüyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücrete ara zam yapılmayacağını duyurması, milyonlarca asgari ücretli çalışanı hayal kırıklığına uğrattı. TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber'e açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayserililere büyük hayal kırıklığı - Tepkiler büyüyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın asgari ücrete ara zam yapılmayacağını duyurması, milyonlarca asgari ücretli çalışanı hayal kırıklığına uğrattı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven yılın ikinci yarısının asgari ücretliler için zor geçeceğini söyledi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı konusunda net konuşarak tartışmalara son noktayı koydu. Bakan Işıkhan asgari ücrete ara zam olmayacağını, komisyonun Aralık ayında bir araya geleceğini söyledi. Işıkhan, “Defalarca ifade ettiğim gibi herhangi bir artış olmayacak. Yine önümüzdeki aralık ayında bu konuda bir toplantı yapacağız. Amacımız geçici refahı sağlamak değil, kalıcı refahı sağlamak” dedi.
Emekli maaşı zammı hakkında konuşan Işıkhan, refah payının gündemlerinde olmadığını açıkladı. Emeklilere refah payı kapsamında zam yapılmasına ilişkin soruya da cevap veren Işıkhan, “Şu an gündemimizde yok. Zaten toplu sözleşme kapsamında artışlar olacak. Ayrıca enflasyonla ilgili farklar söz konusu olduğunda onları veririz. Onun dışında refah payı ile ilgili bir çalışmamız yok” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber’e özel açıklamalarda bulunan TÜRK-İŞ Kayseri İl Temsilcisi İdris Güven, “Günümüz şartlarında şu an asgari ücret enflasyon karşısında yüzde 25 oranında aşağı yukarı dörtte bir oranında eridi. O eski 11 bin 400 TL olan 17 bin TL. O rakama tekabül ediyor şu anda. Alım yüzde düştü zaten. Bununla ilgili Türk İş Genel Başkanı da zaten defalarca söyledi asgari ücretle alakalı. Memur işçi esnaf ve bunların emeklilerin artışlarıyla alakalı Temmuz’da bir iyileştirme yapılması gerektiğini. Ancak geldiğimiz nokta itibariyle şu anda herhangi bir artış olmayacağı gözüküyor. Ama bizim talebemiz temmuz ayında tekrar asgari ücretin yılbaşından itibaren gerilediği yüzde 25 enflasyon farkının verilip arttırılması. Ki bu 17 bin 2 TL biliyorsunuz Aralık ayının sonuna kadar devam edecek. O zamana kadar da daha da fazla düşecek bu rakam. Yani bugün o 2 bin TL seviyelerinde ama yüzde 25 arası enflasyon olsa düşeceği rakam 8 bin TL civarına düşer alım gücü olarak. Biz arttırılmasını talep ettik, bekliyoruz. Çünkü öyle olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Artış enflasyonu artırmaz!

İşçileri zor bir sürecin beklediğini kaydeden Başkan Güven, “Bir de ücretlere yapılan artış kesinlikle enflasyonu artırmaz yani yükseltmez. Bundan sonraki ikinci yarı özellikle 2024 ikinci yarı hem vergilerin arttırılmasını düşünüyor Hükümet hem de başka şekilde artışlar yaşanacağından işçiler için çalışanlar için çok zor geçeceği kanaatindeyim” dedi.

Sendikalara üye olun!

Güven ayrıca işçileri iş kollarına uygun sendikalara üye olmaya davet ederken, “İşçilerin asgari ücrete mahkûm kalmamaları için onlara vereceğim en büyük tavsiye iş kollarındaki sendikalara üye olup hakkını elde etmeleridir” ifadelerinde bulundu.