Kayserilileri bir anda hazırlıksız yakaladı

Kayseri'de yaz mevsimi, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında oldukça sıcak geçmesinin ardından aniden değişen hava koşulları Kayserilileri hazırlıksız yakaladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserilileri bir anda hazırlıksız yakaladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'de yaz mevsimi, özellikle Haziran ve Temmuz aylarında oldukça sıcak geçti. Ağustos ayında sıcaklıklar biraz düşerken, Eylül ayı da sıcak günlerle devam etti. Ancak, aniden değişen hava koşulları Kayserilileri hazırlıksız yakaladı.

Bugün herkes kışlıklarını çıkardı

Kayserililer, güne soğuk ve yağmurlu bir havayla başlayarak, hazırlıksız bir şekilde yakalandı. Son günlerde sıcak havaların devam etmesinden dolayı birçok vatandaş kışlık kıyafetlerini hala çıkarmamıştı. Aniden gelen soğuk hava, vatandaşları kışlık hırka ve ceketlerini çıkarmak zorunda kaldı. 

Hem tarım hem de su kaynakları açısından olumlu olabilir

Bugün itibariyle, Güney ve Doğu Anadolu bölgeleri ile İç Anadolu Bölgesi'nde yağışlı hava koşulları etkili olmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, bu bölgelerdeki yağışlar, yer yer etkisini artırarak devam edecek. Uzun süredir kuraklıkla mücadele eden bu bölgelerde yağışların başlaması, hem tarım hem de su kaynakları açısından olumlu olması bekleniyor.

Mersin ve Adana hala sıcak

Sonbaharın gelmesiyle beraber mevsim geçişlerinin etkisini göstermeye başladı. Ülkenin bazı kesimlerinde yazdan kalma günler yaşanırken, diğer bölgelerde sonbahar yağışları kendini gösteriyor Akdeniz Bölgesi’nde bazı illerde yağışlı hava etkili olsa da Mersin ve Adana gibi sahil şehirlerinde hava sıcaklıkları yüksek seyretmeye devam ediyor. Bu illerde vatandaşlar, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle hala yaz havasını yaşıyor.