Kayserililerin çarşıda alışveriş günü cumartesi

Kayseri'de çarşıdan alışverişin en çok yapıldığı gün cumartesi olduğu belirlendi.

Kayserililerin çarşıda alışveriş günü cumartesi

Kayseri ticaret Odası'nın (KTO) yaptığı çarşı araştırmalarında vatandaşların merkez çarşıda en çok alışveriş yaptığı gün cumartesi oldu.

ALIŞVERİŞİN GÜNÜ CUMARTESİ

592 kişi üzerinde yapılan araştırma sonucunda katılımcıların toplam 261'inin yani yüzde 44.1'inin haftanın günleri arasında cumartesi günü alışveriş yaptıkları tespit edilirken, katılımcıların neredeyse yarısının alışveriş için cumartesi gününü tercih ettiği görüldü. Araştırmada ilk sırada bulunan cumartesi gününü ise katılımcıların yüzde 32.2'si yani 191 kişi ile pazar günü takip etti.

ALIŞVERİŞTE DE PAZARTESİ SENDROMU 

Alışveriş araştırmalarında, merkez çarşıda vatandaşların alışveriş için ağırlıklı olarak tatil günleri olan cumartesi ve pazar günlerini tercih ettiği sonucu çıkarken, çalışma günleri olan pazartesi, salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri ise alışverişin çok az yapıldığı görüldü. Söz konusu günler içerisinde en az alışveriş yapılan günün ise haftanın ilk günü olan pazartesi olduğu görüldü. Çıkan sonuç alışverişte de pazartesi sendromu olduğunu gösterdi. Pazartesi ve diğer hafta içi günlerindeki oranlar ile miktarlar ise şu şekilde oldu; pazartesi 14 kişi ile yüzde 2.3, salı 20 kişi ile yüzde 3.4, çarşamba 21 kişi ile yüzde 3.6, perşembe 18 kişi ile yüzde 3 ve cuma 21 kişi ile yüzde 3.6. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ