Kayserililerin en çok tercih ettiği marka satışlarını kapattı

Kayserililerin en çok tercih ettiği dünyaca ünlü marka, internet üzerinden yapılan alışverişleri durdurduğunu açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserililerin en çok tercih ettiği marka satışlarını kapattı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de en çok tercih edilen marka olan Nike, Türkiye'deki internet üzerinden yapılan alışverişleri durdurduğunu ve bu kararın gerekçesi olarak Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişiklikler olduğu belirtildi. Kayseri'de, Forum AVM gibi alışveriş merkezlerinde mağazası bulunan ünlü marka, şehrin önde gelen markalardan biri olarak öne çıkıyor. 

Gümrük Mevzuatındaki Değişiklikler

Nike tarafından yapılan açıklamada, Türkiye gümrük mevzuatında yapılan değişikliklerin, online siparişlerin zamanında ve sorunsuz bir şekilde tüketicilere ulaşmasını engellediği belirtilerek, ‘Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye'den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız’ denildi. Şirket, bu durumun tüketicilerin alışveriş deneyimine olumsuz etkiler yarattığını ve bu nedenle sipariş alımını durdurduklarını ifade etti.

Fiyatlar Yüksek Olabilir

Nike'ın Türkiye'deki internet satışlarını yeniden başlatsa bile, yüksek gümrük vergileri ve düzenlemeler nedeniyle ürünlerin fiyatlarının önemli ölçüde artması bekleniyor. Bu durum, tüketicilerin yüksek fiyatlarla karşılaşabileceği ve bu nedenle alışveriş tercihlerinin değişebileceği öngörülüyor. Nike’ın yeniden satışa sunacağı ürünlerin fiyatlarının, vergi artışları nedeniyle oldukça yüksek olabileceği tahmin ediliyor.

Nike'dan Tüketicilere Özür

Nike, Türkiye'deki tüketicilerden özür dileyerek, yaşanan bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulması için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.

Gümrük Vergilerindeki Artış

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Avrupa Birliği ülkelerinden gelen 30 Euro’yu (1.099 TL) geçmeyen ürünlerin gümrük vergisi yüzde 18’den yüzde 30’a yükseltildi. Aynı düzenleme, 1.500 Euro’yu geçmeyen ilaç ürünleri için de geçerli olacak. AB dışı ülkelerden gelen ürünler ise alışveriş başına yüzde 60 oranında vergiye tabi olacak. Yeni düzenleme ile daha önce ‘150 Euro’yu geçmeyen eşya’ olarak belirlenen limit, 30 Euro’ya düşürüldü. Artırılan vergi oranları, 21 Ağustos’tan itibaren uygulanmaya başlanacak. Bu değişiklik, ithalat maliyetlerini artıracak.