Kayserililerin Masa Kapmaca Yarışı

Havaların ısınması ile akşamları sıcaktan bunalan Kayserililer, soluğu parklarda aldı. İğne atacak yer bulunmayan parklar sıcaktan bunalan vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Hal böyle olunca vatandaşlar akşam daha rahat yerlerde oturabilmek için masa kapmaca yarışına başladı. Ayrıntılar Haberimizde….

Kayserililerin Masa Kapmaca Yarışı

Havaların ısınması ile akşamları sıcaktan bunalan Kayserililer, soluğu parklarda alıyor. İğne atacak yer bulunmayan parklarda sıcaktan bunalan vatandaşlar havanın kararmasına yakın masa kapmaca yarışına başlıyor.  Erkilet Bulvarı, Barbaros Mahallesinde yer alan ve bölgenin en yoğun parklarından olan Gül Parkı, en rağbet gören parklardan. Genci yaşlısı birçok vatandaşın akşamları uğrak noktası olan parkta akşam saatlerinde oturacak bank bulmak mümkün değil. Vatandaşlar ise akşam aileleri ile vakit geçirebilmek için öğleden sonra parkta masa kapmaca yarışına başlıyor. 

Sofra bezi serende var, Su şişesi koyanda… 

Yoğunluğun yaşandığı parkta akşamları aileleri ile vakit geçirmek isteyen mahalle sakinleri akşam saatlerine yakın  bank ve masaların üzerine serdikleri sofra bezi ve koydukları çeşitli eşyalarla ancak oturabilecek yer bulabiliyor.  Mahalle sakinleri; “Parkımız çok yoğun maşallah her yerden gelen var, Mevlâna, Yenişehir, Turgut Reis hatta benim arkadaşlarım Talas ilçesinden geliyor ama banklarımız yetersiz, özellikle üzeri kapalı ve masası olan banklarımızın sayısının artırılmasını talep ediyoruz.” diyerek isteklerini dile getirdi. 
Bir diğer vatandaş ise akşamları geldiğinde oturacak yer bulamadığından yakınarak, sorunu artık kendi masa sandalyesini getirerek çözeceğini ifade etti. Meteorolojiden alınan veriler ise sıcak havanın süreceğini işaret ediyor. 

Kayserililerin Masa Kapmaca Yarışı

Sıcak havalar sürecek… 

Meteorolojiden alınan son veriler ise 14 Haziran Cuma gününe kadar kentte sıcak havanın hâkim olacağına işaret ediyor.