Kayserililerin Tercihleri Değişecek! Et, Tavuk ve Balıkta Devrim Gibi Düzenlemeler
Avrupa Birliği standartlarını yakalamak ve gıda israfını önlemek amacıyla, et, tavuk, yumurta ve su ürünlerinde yeni düzenleme getirilecek. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…
Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği standartlarını yakalamak ve gıda israfını önlemek amacıyla et, tavuk, yumurta ve su ürünlerinde kapsamlı bir düzenleme yapmaya hazırlanıyor.
Yumurta Standartları Yenileniyor
Yumurta üretiminde ve tüketiminde, Avrupa Birliği standardının yakalanması hedefleniyor. Buna göre, A sınıfı yumurtaların tüketiciye ulaştırılma süresi, yumurtlama tarihinden itibaren 28 gün olacak. Bu süreçte, A sınıfı yumurtalar, yumurtlamadan sonraki 10 gün içinde sınıflandırılacak. Eğer bu süre zarfında sınıflandırma yapılmazsa, bu yumurtalar B sınıfı olarak değerlendirilecek. Ayrıca, ‘Son Tüketim Tarihi’ ibaresi yerine, Avrupa Birliği’nde de olduğu gibi ‘Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi’ ibaresi kullanılacak.
Kanatlı Eti ve Burgerde Değişiklikler Yolda
Daha sağlıklı ve dengeli ürünlerin piyasaya sunulması için burger ve kanatlı burger gibi yeni tanımlar eklenecek. Ayrıca, kanatlı eti döneri ve kanatlı eti karışımlarındaki yağ oranında da değişiklik yapılacak. Mevcut yüzde 20 olan yağ oranı, yüzde 15’e düşürülecek. Bakanlık ayrıca kesimhanelerde kamera konulmasını zorunlu hale getirecek.
Leopar Sazanı Batman Bantlı Çöpçü Balığı Yasaklandı
Nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerin korunmasını ve doğal dengenin sürdürülmesi için hamsi gibi yaygın olarak avlanan türler için üretim planlaması yapıldı ve toplam avlanabilir miktar 400 bin ton olarak belirlendi. Leopar sazanı ve Batman bantlı çöpçü balığı gibi türlerin avlanması tamamen yasaklandı.