Kayserililerin yeni buluşma mekanı burası oldu!

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Kayseri Kalesi, Tuna Alışveriş Merkezi, Kayseri Park, Mimar Sinan veya Alpaslan parkı gibi alanlar vatandaşların buluşma noktasıydı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ise bu mekanları solladı. Peki insanlar neden millet bahçesine gitmeyi tercih ediyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserililerin yeni buluşma mekanı burası oldu!

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Kayseri Kalesi, Tuna Alışveriş Merkezi, Kayseri Park, Mimar Sinan veya Alpaslan parkı gibi alanlar vatandaşların buluştuğu yerler olarak öne çıkıyordu. Ancak Recep Tayyip Erdoğan Millet bahçesi içerisindeki alanlar nedeniyle Kayseri'de en çok tercih edilen alanlardan biri oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle kente kazandırıldı. Yaklaşık 1 milyon 260 bin metrekare alana sahip millet bahçesinin içerisinde pek çok vatandaşa hitap edecek alan olması nedeniyle sıkça tercih ediliyor.

Kayserililerin yeni buluşma mekanı burası oldu!

Gençler de tercih etmeye başladı!

Alan içerisinde gençlere hitap edecek kafelerin bulunıyor. Gençler şehrin merkezinde veya alışveriş merkezinde yer alan kafelerde sıkça vakit geçiriyor. Ancak millet bahçesinde kafelerin açık havada biyolojik gölete paralel şekilde konumlandırılması nedeniyle genç nüfus burayı daha çok tercih etmeye başladı.

Ayrıca Mazakaland yetkililerinin işlettiği WeJoy Park içerisinde ise akşam ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Vatandaşlar çarpışan araba, hızlı tren veya atlı karınca gibi eğlence aletlerine binebilmek için kuyruk oluşturuyor.