Kayserilinin ayaza direnme sırları: Bunları yapmadan dışarı çıkmayın!
Kayseri'nin dondurucu ayazında bile Kayserililerin dinç ve enerjik olmaları tesadüf değil, tabii ki bir sırları var. İşte geleneklerinde ve sofralarında sakladıkları o sırların ayrıntıları…
Kayseri’ye yabancı ama soğuğuyla tanışmış iseniz işte bedeniniz ve kendiniz için yapmanız gerekenler;
• Arabaşı ve kelle paça çorbası: Kış sofralarının olmazsa olmazları.
• Pastırma ve sucuk: Enerji ve dayanıklılığın Kayseri usulü kaynakları.
• Ihlamur, kuşburnu ve gül hatmi çayı: Doğadan gelen bağışıklık dostları.
• Pekmez: Kışın enerjisi, şifa deposu.
• Üzüm pestili ve ceviz: Yazdan hazırlanan, kışa direnen atıştırmalık.
• Aside tatlısı: Tatlı bir motivasyon.
• İçlik, fanila ve papak: Kış modasının ve sıcak kalmanın vazgeçilmezleri.
Kayseri’de ayaz sadece hava durumudur; çünkü Kayserililer, gelenekleri ve yaşam tarzlarıyla soğuğu ısıtır, ayazı keyfe dönüştürür. Burada kış, soğuk bir dondurucu değil; lezzet, sohbet ve sıcaklık dolu bir mevsimdir!