Kayserilinin gözü PTT personel alımlarında!

PTT'nin 10 bin personel alımı yapacağı iş arayan vatandaşların gündemine bomba gibi düştü. Peki PTT alım yapacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayserilinin gözü PTT personel alımlarında!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü'nün (PTT) 10 bin personel alımı iddiaları iş arayanlar arasında heyecan oluşturdu. Kayseri'de de başvurda bulunmak isteyen vatandaşlar nasıl başvuru yapacaklarını araştırıyor. Ancak böye bir ilan açılmadığı duyuruldu.

Özellikle devlet kapısında memur olmak isteyen vatandaşlar PTT alımlarını duyar duymaz başvuruda bulunmak istedi. Yaklaşık 10 bin kişilik personel alımı iş arayanlara bir umut olmuştu. Ancak PTT açıklama yaparak bu iddiaları yalanladı.

Önceki yıllarda, postacı, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi, gişe ve büro personeli gibi departmanlara personel alımı gerçekleştirilmişti. Bu tarz alımların gerçek detaylarına ulaşabilmek için ilgili kurumların resmi kaynakarına ulaşılmalıdır.

Kayserilinin gözü PTT personel alımlarında!

'Gerçeği yansıtmaya ifadeler...'

PTT resmi internet sitasinden yapılan açıklamada, 'Son günlerde bazı haber platformları ve sosyal medya mecralarında Şirketimiz bünyesinde personel alımı yapılacağına dair kamuoyunu yanıltan haber ve paylaşımlar tespit edilmiştir.

Söz konusu içeriklerde gerçeği yansıtmayan ifadelere yer verildiği belirlenmiştir. Vatandaşlarımızdan doğru olmayan ve farklı amaçlar içeren bu tür paylaşımlara itibar etmemelerini önemle rica ederiz. Şirketimize ilişkin duyurular resmî internet sitemiz www.ptt.gov.tr ve resmî sosyal medya hesaplarımızdan yapılmaktadır.' denildi.

Kayseri'de ise geçtiğimiz aylarda kent genelindeki firmalarda yaklaşık 5 bin 750 personel açığı olduğunu bin 117 kişiye istihdamı sağlandığı duyurulmuştu. Yetkililer talepler doğrultusunda tekrarlanabileğini belirtiyor.