Kayseri'nin alışveriş merkezlerinde bin kişi başına 120 metrekare düşüyor

Kayseri'nin alışveriş merkezlerinde her bin kişi başına yaklaşık 120 metrekare alan düştüğü ortaya çıktı.

Kayseri'nin alışveriş merkezlerinde bin kişi başına 120 metrekare düşüyor

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) elde edilen verilere göre, Kayseri'de bulunan alışveriş merkezlerinde her bin kişi başına 118.1 metrekare alan düştüğü kayıtlara geçti. Kayseri'yi ise her bin kişiye toplam 115.3 metrekare alan düşen Yalova takip etti. 

KAYSERİ ALIŞVERİŞ ALANINDA 20'NCİ SIRADA  

Kayseri, her bin kişiye düşen alışveriş merkezi alanı miktarları sıralamasında iller içerisinde 20'nci sıraya yerleşti. Kayseri'yi ise her bin kişiye toplam 115.3 metrekare alan düşen Yalova izlerken, Kayseri'nin bir önünde ise 119.9 metrekare düşen Afyonkarahisar yer aldı.

İLK SIRADA ANKARA SONDA KIRKLARELİ 

Öğrenilen bilgilerde, iller içerisinde her bin kişiye düşen alışveriş merkezi alanı miktarı sıralamasında ilk sırada her bin kişiye toplam 284 metrekare alan düşen Ankara bulunurken, son sırada ise toplam 20.1 metrekare alan düşen Kırklareli yer aldı. İller listesinde İstanbul'da her bin kişiye 277.3 metrekare, İzmir'de ise 137.3 metrekare alan düştü. 

22 İL SIFIR ÇEKTİ

TÜİK'in paylaştığı illerin her bin kişiye düşen alışveriş merkezi alanı miktarlarında Türkiye'de toplam 22 il sıfır metrekare çekti. Söz konusu illerin bir çoğunu kırsal ve nüfusu az olan iller olduğu dikkatleri çekti. Bu iller ise şunlar oldu; Adıyaman, Ağrı, Amasya, Bingöl, Burdur, Çorum, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kırşehir, Muş, Niğde, Rize, Sinop, Sivas, Tunceli, Yozgat, Bayburt, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır ve Kilis. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ