Kayserinin Bu Fotoğrafı Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Dünyanın en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, MÖ 4000 ile MS 2000 olmak üzere 6000 yıllık bir tarihi geçmişi ile dikkat çekiyor. Bu fotoğrafı gördüğünüzde hem çok şaşıracak hem de dalıp gideceksiniz. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde

Kayserinin Bu Fotoğrafı Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Asurlular, Hititler, Roma ve Bizans dönemi, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini gören Kayseri’nin eski fotoğrafları sosyal medyada büyük yankı uyandırıyor.

On binlerce takipçisi olan Kayseri Panoraması isimli bir sayfa Kayseri’nin çok eski fotoğraflarını takipçileri ile paylaşıyor.

Türkiye’nin en büyük meydanlarından birisi olan Cumhuriyet Meydanı’ndan hangi tarihte çekildiği bilinmeyen bir fotoğraf karesi, hem şaşırtıyor hem de duygulandırıyor.

Kayserinin Bu Fotoğrafı Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Fotoğrafta, şuanda dev alış veriş merkezleri ve oteller ile iş yerlerinin yer aldığı meydan, bir zamanlar bomboş görülüyor.

‘Meydandan İstasyon Caddesi’ne bakış’ yorumu ile paylaşılan fotoğraf karesinde, Kayseri’nin en eksi mahallesinden biri olan Sahabiye Mahallesi’nin henüz olmadığı, boş arazi olduğu görülüyor.

Sahabiye Medresesi ve Hacıkılıç Camii’nin dikkat çektiği fotoğrafa çok sayıda yorum ve beğeni de geldi.

Yorum yapan vatandaşlar, “Hacı Kılıç Camii’nden kanal caddesine, meydana kadar Kayseri’nin en büyük mezarlığıdır. Sahabiye camiin haziresidir. Dikkat ederseniz en çok türbe Serçeönü Mahallesi’nde” yorumları yaptılar.