'Kayseri'nin evladı olmaya geldim'

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile kente atanan Vali Gökmen Çiçek bugün saat 17:00'da Valilik önünde düzenlenen karşılama töreni ile görevine resmen başladı. İlk icraatını da açıklayan Vali Gökmen Çiçek şehit ailelerini ziyaret edip, hayır duası alacak.

'Kayseri'nin evladı olmaya geldim'

Vali Çiçek göreve başladı

Vali Gökmen Çiçek karşılama töreninde yaptığı konuşmada,  Kayseri’de görev yapmanın her insan için bir onur olduğunu vurgulayarak, “Bugün itibariyle Afyonkarahisar 'dan ayrılıp Kayseri 'deki görevime başlamış bulunmaktayım. Böyle bir şahsiyetli ilde, böyle bir büyükşehirde görevlendirildiğim için, başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu 'ya öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Kayseri Türkiye 'nin en önemli şehirlerinden birisi. Kayseri 'de görev yapmak her insan için bir onurdur. Bu sadece vali olarak değil. Vali olarak, belediye başkanı olarak, kaymakam olarak, memur olarak, öğretmen olarak. Kayseri 'de görev yapmak gerçekten Türk milletinin her bir ferdi için bir onur, bir şereftir. Ben de bu büyük şehre, bu Türkiye için lokomotif olan bu şehre valilik görevi şahsıma tevdi edildiği için ayrı bir onur yaşıyorum. Ve bu şehirde görev yaptığım süre içerisinde bu heyecanı içerimde taşıyacağım” dedi.

Vali Çiçek, Kayseri’nin son zamanlarda tanıtım atağına geçtiğini bu konuda da üzerine düşeni yapacağını belirterek, “Görev yapacağımız süre içerisinde ben Kayseri 'yi yeniden keşfedecek değilim. Kayseri zaten başlı başına rekorlar kıran, Türkiye ihracatının 6 milyar dolarını yapan Türkiye 'de hem Kayseri 'deki Kayserililer, hem İstanbul 'daki Kayseri 'deki iş insanlarıyla Türkiye 'de çok büyük istihdam sağlayan bir şehir. Ben yalnız şunun sözünü verebilirim sizlerin huzurunda. Ben gece gündüz Kayseri 'nin yanında olacağım. Beni sokaklarda göreceksiniz. Beni halkın içinde göreceksiniz. Beni Memduh başkanımla kol kola göreceksiniz. Beni kaymakamlarımızla beraber, aile ziyaretlerinde, belediye başkanlarımızla birlikte göreceksiniz. Hep vatandaşımızla beraber olacağım. Ben aynı zamanda Afyonkarahisar Valiliğimle Kayseri Valiliği 'nin birbirinden hem büyükşehir olması sıfatıyla birbirinden farklı olduğunun farkındayım. Burada sürekli ama halkın içerisinde sorunların içerisine gidebilen ve özellikle büyükşehir belediyesinin son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla çok büyük bir tanıtım atağına başlamış. Ben de Kayseri 'nin sadece Avrupa ve Türkiye’de değil tüm dünya şehirleri tarafından dünyada tanınan ilk 10, ilk 20 şehir arasına girme hedefine katkıda bulunmak istiyorum” diye konuştu.

Halkla iç içe

Kayseri’nin evladı olmaya geldiğini söyleyen Vali Çiçek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

 “Bunu şimdiden söz veriyorum. Hem valiliğim hem arkadaşlarım şeffaf bir yönetim anlayışı. Hata yaptıysak hata yaptık. Yanlış yaptıysak yanlış yaptık diyeceğim şeffaf olacağım. Onun size sözünü veriyorum. Samimi bir yönetim sergileyeceğiz. Hatalarımızı, yanlışlarımızı hep beraber paylaşacağız. İşin gerçeği ben sadece Kayseri 'nin valisi değil, Kayseri 'nin bir evladı olmaya geldim. Sizlere bir kardeş, yaşım büyük olanlara bir abi. Şehit ailelerimize bir evlat. Aslında Kayseri 'nin evladı olmaya geldim diyorum.”

 

Sucuk tartışmasına son!

Afyon sucuğu mu, Kayseri sucuğu mu tartışmasına da değinen Vali Çiçek, bir anısını şu şekilde anlattı:

“Sucuk mevzusunda Afyon’da topa beni de sokmak istediler. Afyon’da bir gazeteci arkadaşım Sayın Valim dedi, siz Afyon 'da çok seviliyorsunuz, şöyle seviliyorsunuz, böyle seviliyorsunuz. Ama Kayseri bizim sucuğumuzla ilgili açıklama yaptı. Ne diyorsunuz dedi. Dedim ki o topa girmem. Ya dedim ben Kayseri 'ye vali olursam ne diyeceğim. Dedim ‘Ya 4 ay sonra oldu ki Kayseri büyük, vali oldum ben. Bana soracaklar. Ne diyeceğim dedim . Desem ki evet Kayseri sucuğu iyi. Afyonlular diyecek ki Afyon 'u dakikada sattın. Desem ki Kayseri 'nin Afyon 'unki daha iyiydi. Siz yersiniz hadi o zaman git Afyon 'a.’ Dolayısıyla öyle bir cevap vermiştim. Şimdi de soruyu aldım ama cevap vermeyeceğim. Şimdi Kayseri Valisi olduk, bunu daha önceden biliyordunuz dediler. Feraset. Cumhurbaşkanımızın nereye atayacağını bilmiyoruz.  Zaten neredeyse sizinle beraber , bir gün kala öğrendim. Ama olur ya Kayseri bütün valilerin hedefidir.”

>>Dilek Bayram