Kayseri'nin gürültüsü dereceye girdi

Kayseri, gürültüden etkilenen insanların oranı ile dereceye girdi.

Kayseri'nin gürültüsü dereceye girdi

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) elde edilen 2015 yılı gürültü memnuniyetsizliği raporundaki bilgilere göre, Kayseri'de gürültüden dolayı rahatsızlık yaşayan insanların oranı yüzde 21.7 çıkarken, Kayseri iller içerisinde ise bu oran ile 11'nci sırada yerini aldı.

GÜRÜLTÜDEN EN ÇOK RAHATSIZ OLAN İL İSTANBUL

TÜİK'in paylaştığı gürültüden rahatsız olan insanların miktarı bilgilerinde iller içerisinde en çok rahatsızlık oranı bulunan il yüzde 33.8 ile İstanbul olurken, onu da yüzde 28.7'lik gürültüden rahatsız olma oranın sahip olan Antalya izledi. 3. sırada ise yüzde 27'şerlik oranlarla Ankara ve İzmir yerini aldı.
Listede en sakin şehir yüzde 6.4’lük gürültüden etkilenme oranı bulunan Kütahya ili oldu.

‘TRAFİK’ EN BÜYÜK ETKEN DAHA SONRA DÜĞÜN VE KUTLAMALAR...

Kayseri'de yaşanan rahatsız edici gürültülerin başında trafik geliyor. Trafikteki araçların genel ve sürekli gürültüsünün yanında, bir takım motorlu araçların modifiye yapılması ve egzost sistemlerine taktıkları aksesuarlar ile fazladan ve rahatsız edici miktarda seslerin olduğu bilinirken, son zamanlarda ise halktan gelen yoğun şikayet üzerine de Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan genelge ile bu araçların trafiğe çıkması yasaklanmıştı. Halen trafikte bu tür araçlara sıklıkla rastlandığı da dikkatleri çekerken, bir diğer gürültü unsuru ise daha çok yaz aylarında vatandaşların yaptıkları düğünler ve kutlamalar oluyor. Düğünlerini kapalı olarak bir düğün salonunda yapmayan vatandaşların, yüksek sesle müzik çalarak mahalleyi rahatsız ettiği görülürken, konutlarda yaşlı, hasta, çocuk olduğu düşünüldüğünde konunun ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor. Ayrıca düğün sonrasında havaya atılan havai fişekler ile açılan ateşler rahatsızlığın bir başka yönünü oluşturuyor. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ