Kayseri'nin ilk çevre ödüllü oteli Radisson Blu'dan etkinlik

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 'Yeşil Yıldız' belgesine sahip kentin ilk oteli olan Radisson Blu Hotel Kayseri personeline verilen çevre bilinçlendirme eğitimleri devam ediyor.

Kayseri'nin ilk çevre ödüllü oteli Radisson Blu'dan etkinlik

Kayseri’nin en merkezi konumunda bulunan Radisson Blu Hotel Kayseri’de, otelin personeline yönelik çevre bilinçlendirme eğitimleri devam ederken; 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Kayseri Park AVM’deki mağazalara ‘Atıklar çöp değildir; geri dönüşüme katılın’ konulu broşürler verildi. Otel çalışanları ve mağazalardaki yetkililere, kâğıt, plastik, cam, metal, atık yağ, atık pil gibi geniş bir yelpazede uzmanlar tarafından bilgi aktarıldı.
 
Daha sağlıklı bir çevre
 
Sürdürülebilir bir gelecek için, sürdürülebilir bir çevrenin olması gerektiğini her platformda dile getirdiklerini açıklayan Radisson Blu Hotel Kayseri Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, şöyle konuştu: “Kayseri’nin en büyük ve en modern oteliyiz. Yatırım sırasında en son teknolojiyi kullanarak, çevresel kirlenmeyi önlemeyi ve enerji tasarrufu ile doğal kaynaklarımızı korumayı hedefledik. Mesela, otelimizde enerji ihtiyacının yüzde 60’nı yenilenebilir enerji kaynağı olan kojenerasyon sisteminden temin etmekteyiz. Personelimizi çevre konusunda sürekli eğiterek; atık pil ve atık yağ gibi çevreye zararlı atıkların ayrı toplanması ile cam, kâğıt ve plastik gibi geri dönüşüm atıklarının ayrıştırılarak ekonomiye kazandırılması sağlanmaktadır. Biliyoruz ki, en ufak bir çalışma bile yarınlara ‘yaşanabilir bir dünya’ bırakmak açısından çok değerlidir” HABER MERKEZİ