Kayseri'nin tapu kadastrolarına dair 6 şikayet oldu

Tapu kadastroda Kayseri'den 2014 yılında 6 şikayet gerçekleştiği kayıtlara geçti.

Kayseri'nin tapu kadastrolarına dair 6 şikayet oldu

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından edinilen bilgilere göre, 2014 yılında genel müdürlüğün görevlendirmiş olduğu müfettişlerin Kayseri tapu kadastro müdürlüklerine dair toplam 6 şikayet olduğunu belirlediği görüldü.

TÜRKİYE'DE TOPLAM 438 ŞİKAYET

2014 yılında taşra teftiş programına 480 tapu müdürlüğü ve 76 kadastro müdürlüğü olmak üzere toplam 556 birimin denetlendiği bildirilirken, Türkiye genelinde ise toplam 438 şikayet yaşandığı ortaya çıktı. Türkiye'de toplam 21 ilden şikayetlerin alındığı belirtilen bilgilerde, en yüksek şikayet çıkan il ise toplam 99 şikayet ile başkent Ankara oldu. Onu ise toplam 85 şikayet ile İstanbul takip ederken 3. sırada ise toplam 27 şikayet ile Bursa geldi.

EN ÇOK ŞİKAYET TAPU VE KADASTRO İŞLEMLERİNDE

Müfettişler tarafından değerlendirilen şikayetlerin konuları ise, menfaat temini, işlemlerin geciktirilmesi, kötü muamele ve davranış, sahtecilik, mukteza tayini ve görüş oluşturulması mali sorumluluk, yapılan tapu ve kadastro işlemleri, LİHKAB, mali sorumluluk ve hazine zararı tespiti olurken, en çok şikayet gelen konunun ise toplam 194 şikayet ile 'yapılan tapu ve kadastro işlemleri' başlığı olduğu belirlendi. Onu ise sırası ile sahtecilik ve menfaat temini konuları izledi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ