Kayserispor'a bir kötü haber daha geldi!

Kayserispor, Süper Lig'de geliri olmayan tek kulüp olarak en zor dönemde yaşıyor. Tüm gelirleri temlikli olan kulübün mali durumu, taraftarları derinden üzüyor. Önümüzdeki sezona yönelik ciddi endişeler bulunuyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayserispor'a bir kötü haber daha geldi!

Kayserispor, tarihinin en zor dönemini yaşıyor.

Geçen sezon hem sezon başında hem de sezon ortasında transfer tahtasını açan büyük bir başarı gösteren Sarı-Kırmızılı takımın her geliri kilitlenmiş durumda. Geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) gelen Süper Lig'e katılım payı parası olan 40 milyon TL'lik gelir temlikten dolayı otomatik tahsil edilmişti. Böylelikle 40 milyon TL, Kayserispor'un kasasına girmemişti.

Kayserispor'a bir kötü haber daha geldi!

Kayserispor'un bilet gelirlerine de temlik konuldu 

Kayserispor, şu anda Süper Lig'de geliri olmayan tek kulüp konumunda çaresiz bir şekilde kaldı. Sarı-Kırmızılı takıma bir kötü haber daha geldi. Kayserispor'un, Süper Toto bilet gelirlerine de süresiz olarak bedelsiz Temlik konuldu. Bu durum, kulübün mali sıkıntılarını daha da kötü hale getirdi. Tüm gelirleri Yapı Kredi Bankası'nın temlikine giden kulübün bu yıl işi çok zor görünüyor.

'Ne zaman harekete geçilecek?' 

Eski Başkan Berna Gözbaşı'nın koyduğu bu temlikler, süreç zora sokarken, sponsorluklar dışında Kayserispor'a gelecek yıllık ortalama 250 milyon TL'nin temliklere kalması taraftarı derinden üzüyor. Yıllardır yaptığı yorumlarla dikkat çeken Sporadamı6, konuyla alakalı olarak, "Şu anda Süper Lig'de geliri olmayan tek kulüp Kayserispor. Yıllardan beri kalıcı olarak dönme yerine taşıma çarkı geri döndü. Kulübün transfer tahtası kapalı. Gelirleri temlikli, iş adamlarından, ayaktan, belediyelerden Ligden ne zaman harekete geçilecek?' diye sitem dolu sözler sarf etti.

Kayserispor'a bir kötü haber daha geldi!

Ali Çamlı, toplantı düzenleyecek

Başkan Ali çamlı'nın önümüzdeki günlerde özellikle temlikle alakalı olarak geniş çaplı bir basın toplantısı yapması bekleniyor. Çamlı, geçtiğimiz aylarda temliklerle hatalar olduğunu vurgulamıştı. Çamlı, Samsunspor maçı sonrası, 'Bu takım asla bu ligde sıkıntı yaşamayacak bunu buradan tüm Kayseri kamuoyuna söylüyorum. Kayseri seyircisi rahat olsun inşallah sıkıntısız bir süreç geçireceğiz ama biz büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Şu anda federasyon’un kulüplere verdiği avansı kullanamıyoruz. Futbolculara ödeme yapacağız, gece gündüz uykumuz huzurumuz hiç kalmadı ama inşallah bir gün şöyle dönüp baktıkları zaman bu şehre gelip bu şehrin kulübünün başkanlığını yapanlar ben ne yaptım diyerek kafasını yastığa koyunca bir düşünür. Yapılan bir tane doğru bir şey yok bin tane hatalı iş var. Maalesef oynanan oyunlar, perde gerisinde film çevirmeler… Bunların hepsini biliyoruz! İnanın Yönetim olarak biz çok ciddi bir sıkıntılı süreç yaşıyoruz geldiğimiz günden beri borç ödemekten icra dosyası temizlemekten kulüple ilgili plan yapmaya zamanımız olmadı. Burayı yönetenler bir düşünsün. Yani bunları biz alıp gelip buraya bu sorunları koymadık. Ama maalesef işte hala yalan dolan iftira, orada burada konuşmalar bilmem bir şey ondan sonra ben demedim gibi cümleler. Tek düşündüğümüz konu şehrimizin en değerli markası Kayserispor' şeklinde çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.