Kayserispor'a FIFA'dan gelen cezanın detayında neler var?

Kayserispor, Fransız futbolcu Olivier Kemen ile yaşanan anlaşmazlık nedeniyle FIFA'dan 286 Bin Euro ceza ve 2 dönem transfer yasağı almıştı. Geçen ay 4 oyuncudan dolayı ceza alan Sarı-Kırmızılı kulüp, İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvurmuştu. Olivier Kemen dosyası için de başvuru yapıldı mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Kayserispor'a FIFA'dan gelen cezanın detayında neler var?

Kayserispor, Fransız futbolcu Olivier Kemen ile yaşanan sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle FIFA'dan ceza aldı. Cezanın detaylarında neler var. Süreç hakkında taraftar büyük bir merakla yönetimden resmi açıklama bekliyor. Geçen ay geçen FIFA cezasıyla bu ceza arasında fark var mı? 

Cezanın detayında neler var?

FIFA’nın Çözüm Kurulu (Dispute Resolution Chamber), Olivier Kemen’in haklı nedenlerle sözleşmeyi feshetme hakkı olduğunu belirledi. Kayserispor’un, ödenmemiş maaşları ve tazminatı Kemen’e ödemesi gerektiğine hükmedildi. Ödenecek tutarda Sarı-Kırmızılı kulüp, Kemen’e 180 Bin Euro ödenmemiş maaş ve 106 Bin Euro tazminat olmak üzere toplamda 286 Bin Euro ödeyecek. Böylelikle FIFA, Kayserispor’a ulusal veya uluslararası düzeyde iki tam ve ardışık transfer döneminde oyuncu kaydı yapmama cezası vermiş oldu.
Kayserispor zaten itirazda bulunmuştu

Gözler Başkan Ali Çamlı'da

Cezaya 4 Nisan’da karar verildi, fakat FIFA 3 Haziran’da açıkladı. Bu gecikmenin nedeni resmi prosedürler ve belgelendirme süreci olabileceği tahmin ediliyor. Kayserispor yönetimi, geçen ayki 4 futbolcu için İsviçre Federal Mahkemesi’ne başvurarak cezaya itiraz etmişti. son gelen açıklamanın da bu cezalara dahil olup olmadığı bilinmiyor. Başkan Ali Çamlı’nın ceza hakkında resmi açıklama yapması bekleniyor.

4 oyuncudan geçen ay ceza gelmişti

Diğer yandan FIFA, Kayserispor’a, Denis Alibec, Andrea Bertolacci, Jocelyn Janneh ve Salifou Soumah için yaşanan anlaşmazlıklar ve aynı sezonda ardışık haksız fesihten dolayı 2 dönem transfer cezası vermişti. 
Taraftarlar, Kayserispor yönetiminin İsviçre Federal Mahkemesi'nden gelecek kararı ve bu cezanın da detaylarını büyük bir merakla bekliyor.