Kayserispor'da 29 yıl öncesine gittik! O ayrıntıyı çoğu taraftar fark edemedi - Spor Haberleri

Kayserispor'un nostalji yazı dişisinde bu kez 1995-1996 sezonuna gittik. Sarı-Kırmızılı takım o sezon küme düşmüştü. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayserispor'da 29 yıl öncesine gittik! O ayrıntıyı çoğu taraftar fark edemedi - Spor Haberleri

Siz değerli okuyucularımızı bu kez de 1995-1995 futbol sezonuna götürüyoruz. Bundan tam 29 yıl önce Sarı-Kırmızılı takımda neler yaşanmıştı, hep birlikte hatırlayalım.

Kayserispor, 1995-1996 sezonunda sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmiş, ancak sezon sonunda küme düşmüştü. Takımın en parlak isimlerinden biri, kaleci Alloysius Agu idi. Nijeryalı kaleci, kritik kurtarışlarla taraftarların sevgilisi olmuştu. Özellikle zorlu maçlarda gösterdiği üstün performans, Kayseri’ye ayrı bir hava katmıştı.

Parlayan ve Beklentileri Karşılayamayan İsimler

O dönemde Kayserispor'un kadrosunda öne çıkan bir diğer isim de, A Milli Takım’a da göz kırpan İlhan Sancaktar’dı. Kariyerinin en parlak dönemini yaşayan Sancaktar, takıma büyük katkı sağlamıştı. Sancaktır'ın yanı sıra Cengiz Alp ve Abdullah Duran da savunmada gösterdikleri performans sergilemişlerdi. Bu oyuncular, takımın defans hattında önemli işler yapmışlardı.

Kaptan Mustafa Uğur da elinden geleni yapmıştı

Orta sahada İsmet Taşdemir ve kaptan Mustafa Uğur, oyunu çift yönlü oynayarak takımın en etkili isimleri arasında yer aldılar. Bugün Bodrumspor’da başarılarına devam eden İsmet Taşdemir, o dönemde Kayserispor’un oyun sistemine büyük katkı sağlamıştı.

Kayserispor’un o sezon küme düşmüştü

Kayserispor, o sezon yetenekli futbolcu grubuna rağmen 1995-1996 sezonunu hayal kırıklığıyla tamamlamıştı. Ligi 16. sırada tamamlayan Sarı-Kırmızılılar küme düşmüştü. Sezon boyunca takımın başında üç farklı teknik direktör görev aldı. İlk olarak Nevzat Güzelırmak, ardından Raşit Çetiner ve son olarak Samet Aybaba teknik direktör olarak Kayserispor'da çalıştı.

Kayserispor'da 29 yıl öncesine gittik! O ayrıntıyı çoğu taraftar fark edemedi - Spor Haberleri

Alloysius Agu'nun yıldızı parlamış, ancak takım küme düştü

Kayserispor’un o sezon kadrosunda yer alan Hasan Çelik, Salih Eken, Slavtcho Pavlov, Birol Demirhan ve Serkan Bensol gibi futbolcular, ellerinden geleni yapmalarına rağmen taraftarın beklentilerini karşılayamadılar. Takımın bazı oyuncuları sezon boyunca inişli çıkışlı bir performans sergilerken, Alloysius Agu gibi isimler parlamayı başardı.

İşte 1995-96 sezonunun kadrosu

1995-1996 futbol sezonunda Kayserispor'un kadrosunda şu isimler yer alıyordu: Kaleci Alloysius Agu, savunmada İlhan Sancaktar, Cengiz Alp, Abdullah Duran, orta sahada İsmet Taşdemir ve Mustafa Uğur. Ayrıca Hasan Çelik, Salih Eken, Slavtcho Pavlov, Birol Demirhan ve Serkan Bensol da bu önemli kadronun bir parçasıydı.