Kayserispor'da bir tek o Kaldı!

Kayserispor'da son 5 yılda kadroda büyük değişim yaşandı. 2019-2020 sezonundan sadece bir kaldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde...

Kayserispor'da bir tek o Kaldı!

Kayserispor'da son 5 yılda kadroda büyük bir değişim yaşandı. Sarı-Kırmızılı takımda, yalnızca bir futbolcu dışında tüm futbolcular değişti. Özellikle bu süreçte yapılan transferlerin sayısındaki fazlalık dikkat çekiyor. Türkiye'deki birçok kulüp gibi Kayserispor da ekonomik sorunları gereksiz transferlerden yaşıyor. Pahalı oyuncu transferlerini kulüplerin belini büküyor. Sarı-Kırmızılı ekip de bu durumdan nasibini aldı.

2019-2020 sezonundaki kadroda kimler vardı?

2019-2020 futbol sezonunda Kayserispor kadrosunda şu isimler bulunuyordu: Kaleciler: Silviu Lung, Hakan Arıkan, Doğan Alemdar, Eray İşcan, İsmail Çipe.

Defans oyuncuları: Nuh Naci Kırlankıçoğlu, Umut Eren Tunç, Benoît Poulain, Sakıb Aytaç, Aymen Abdennour, Diego Angelo, Oğuzhan Çapar, Levent Gülen, Mert Kula, Cristian Săpunaru, Osman Can Çötür, Sinan Ayhan, Alpay Çelebi, Ömer Memiş, Atila Turan, Emre Taşdemir, Yasir Subaşı, Barış Doğan, Zoran Kvrzic, Miguel Lopes.

Orta saha oyuncuları: Emirhan Civelek, Ahmet Kürşat Kılıç, Anthony Uzodimma, Gustavo Campanharo, Brice Dja Djedje, Şamil Çinaz, Ben Rienstra, Hasan Acar, Aksel Aktaş, Furkan Şahin, Ercan Çifci, Ahmet Kartal.

Forvetler: Mario Situm, Bernard Mensah, Adryan, Emre Demir, Furkan Polat, Mustafa Bugra Ilter, Eray Özbek, Bilal Başaçıkoğlu, Paul-Georges Ntep, Nurettin Korkmaz, Ziya Alkurt, Taner Gümüş, Pedro Henrique, Cenk Şahin, Muris Mesanovic, Artem Kravets, Emmanuel Adebayor, Umut Bulut, Ömer Uzun, Selahattin Seyhun, Ümran Zambak.

Bu geniş kadroda eser kalmadı. Geriye yalnızca Nurettin Korkmaz kaldı. Diğer tüm oyuncular takımdan ayrıldı. 2019-2020 futbol sezonunda Kayserispor küme düşmüştü, ancak Türkiye Futbol Federasyonu, pandemiden dolayı küme düşmeyi bir kereye mahsus olarak kaldırmıştı. 

Kayserispor'da bir tek o Kaldı!

Kulüplerin ekonomik Sorunları göze çarpıyor

Kayserispor’da yaşanan bu büyük kadro değişikliği dikkatlerden kaçmıyor. Kulübün ekonomik zorluklar yaşamasının en büyük nedenlerinden biri olarak çok fazla oyuncunun transfer ettiği görülüyor. Türkiye genelinde kulüplerin ekonomik açıdan zorlanmasının en büyük sebeplerinden biri de bu olarak göze çarpıyor. Gereksiz ve pahalı oyuncu transferleri, takımlara büyük yük getiriyor. TFF'nin verdiği para, futbolcuların maaşlarını karşılayamaz hale geldi. Kayserispor da bu durumun bir örneği oldu. 

Kayserispor'da bir tek o Kaldı!