Kayserispor'da devre arasında transfer yasağı kalkacak mı? Spor haberleri

Kayserispor'da transfer yasağı devre arasında kalkacak mı? Başkan Ali Çamlı, transfer yasağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Transfer tahtası açılacak mı açılmayacak mı? Ayrıntılar Kayseri Anadolu haberde.

Kayserispor'da devre arasında transfer yasağı kalkacak mı? Spor haberleri

Kayserispor’da transfer yasağı devre arasında kalkacak mı? Başkan Ali Çamlı, transfer yasağı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İsviçre Federal Mahkemesi nasıl bir karar vermişti? Transfer tahtası açılacak mı açılmayacak mı? 

Son 20 yılın en büyük temizliği yapılmıştı

Süper Lig’de zor günler geçiren Kayserispor'da devre arasında transfer yasağı kalkacak mı? Taraftarlar, yasağının kalkıp kalkmayacağını büyük bir merakla bekliyor. Geçtiğimiz sezonun başında ve ortasında iki kez kapanan transfer tahtası, büyük fedakârlıklarla açılmıştı. Yaklaşık 600 milyon TL gibi devasa bir kaynak oluşturularak, son 20 yılın en büyük borç temizliği yapılmıştı. Toplamda 113 dosyayı kapatan Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, devre arasında transfer yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kayserispor'da devre arasında transfer yasağı kalkacak mı? Spor haberleri

Transfer yasağı para ile çözülüyor mu?

Başkan Ali Çamlı, sezon başında transfer yasağının kaldırılması için iki İspanyol Avukat tutarak İsviçre Federal Mahkemesine itirazda bulunmuştu. Mahkeme de Kayserispor’a verilen bu cezayı onadı. Başkan Çamlı, transfer yasağının para ile alakalı bir durum olmadığını net bir şekilde belirtti. Çamlı, “Önümüzdeki yaz transfer dönemine kadar transfer yapamayacağız. Aldığımız yasak, para ile çözülecek bir yasak değil; beş kez fesihlerden dolayı bu cezayı aldık” diye konuştu..

Kayserispor'da devre arasında transfer yasağı kalkacak mı? Spor haberleri

Transfer yasağına neden olan dosyalar hangileri?

Kayserispor’un transfer yasağına neden olan futbolcular ise Denis Alibec, Andrea Bertolacci, Jocelyn Janneh, Salifou Soumah ve Olivier Kemen olarak açıklandı. Bu futbolcular nedeniyle, FIFA tarafından Sarı-Kırmızılı takıma iki dönemlik kalıcı transfer yasağı getirilmişti. Başkan Çamlı, takımdan ayrılan Olivier Kemen'den doğan cezayı 96 bin Euro ödeyerek kendi cebinden karşılamıştı.