Kayserispor'da istifa eden Burak Yılmaz maçtan sonra neler söyledi?

Kayserispor'da teknik direktör Burak Yılmaz, Beşiktaş maçından sonra istifa ettiğini duyurdu. Yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuşan Burak Yılmaz neler söyledi? İşte detaylar...

Kayserispor'da istifa eden Burak Yılmaz maçtan sonra neler söyledi?

Burak Yılmaz maçtan sonra yayıncı kuruluş mikrofonlarına konuştu. 

Yılmaz şu ifadelere yer verdi; ''Öncelikle Kayserispor camiasına ve Kayseri halkına çok teşekkür ediyorum. Geçen sene beni buraya getirdiler ve bu şerefli görevi bana layık gördüler. Ben de bu görevi onurla, takımımızı kümede tutaraki alnım açık, başım dik bir şekilde temsil ettim. Sezon başında bir transfer cezamız vardı ve o dönemde "Transfer cezamız var diye bırakıp gitmeyeceğim" demiştim. Bu durumu asla bir sorun haline getirmedim. 18-19 yaşındaki çocuklarla da sahaya çıktık, elimizden geleni yaptık. Başarılı olduk, olamadık, bu futbolda olan şeylerdir. Ancak artık bir değişiklik zamanı geldi. Neden mi? Çünkü her yolu denedik. Uyku uyumadık, tesiste kaldık, oyun planımızı, baskımızı değiştirdik, çocuklarla ilişkimizi geliştirdik. Geriye sadece bir şey kaldı: benim gitmem.

Bu şehri çok sevdiğim için bugün bırakma kararı aldım. Neden? Çünkü her şeyi yaptık, geriye bir tek hoca değişikliği kaldı. Belki oyuncularım, bir hoca değişikliğiyle canlanıp, bir kan değişikliğiyle şehre daha fazla fayda sağlayabilir. Bu nedenle bugün bu kararı aldım. Bu şehre, çok değerli gördüğüm insanlarına teşekkür ediyorum. Başkanımıza, yönetim kuruluna, Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza, Bakanımıza ve Vekilimize çok teşekkür ediyorum. Onları mutlu edemedik, sevindiremedik. Ama Kayserispor çok güçlü bir camiadır ve bir kan değişikliğine ihtiyaç vardı. Ben bugün bu kararı almak zorundayım. Transfer cezası nedeniyle değil, kesinlikle bu yüzden gitmiyorum. Takıma ve şehre iyi geleceğine inandığım için bu kararı verdim.

Tüm Kayseri’ye teşekkür ederim, hakkım varsa helal olsun. Onların hakkı bende çoktur, helal etsinler. Oyuncularıma da çok teşekkür ediyorum, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Bugün Baran bir hata yaptı ve gol yedik, ama o 18-19 yaşında pırlanta gibi bir oyuncu. Onun da gözlerinden öpüyorum, aslanlar gibi dik duracak ve böyle devam edecek.

Teknik direktörlüğümle alakalı olarak, futbolculuk dönemimde olduğu gibi bu işe de baş koydum. Allah izin verirse kendimi geliştirip elimden geleni yapacağım. Ekibime de çok teşekkür ediyorum, Allah onlardan razı olsun. Kayserispor'a başarılar diliyorum, yolları açık olsun. Hepsine çok teşekkür ediyorum, hepsinin başımın üzerinde yeri var. İnşallah bensiz iyi olacaklar. Bunu da böyle deneyeceğiz, Allah izin verirse. Bu şehre iyilik yapmak belki de bırakmaktır, ben böyle görüyorum.

Herkese tekrar teşekkür ediyorum, oyuncularıma ve tesiste çalışanlara  teşekkür ediyorum. Onlar yaklaşık bir senedir bizimle birlikte çok büyük emek verdiler. Daha fazla söyleyecek bir şey yok sanırım. 

İnşallah Kayserispor bundan sonra daha iyi ve güçlü olacaktır. Hepsini izlemeye, takip etmeye devam edeceğim. Çünkü ben öyle bırakıp giden ve daha kötü olmasını isteyen biri değilim. İnşallah, benden sonra gelecek hoca ile çok daha iyi yerlere geleceklerdir.''