Kayserispor'da Transfer Yasağı Kalkmazsa Ne Olacak? Bu Kadro Yeterli mi?

Kayserispor, yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, devam eden transfer yasağının kaldırılmama ihtimali büyük endişe yaratıyor. Disiplin cezası olarak uygulanan bu yasak, maddi bir yükümlülük ile çözülemiyor. İsviçre Federal Mahkemesi'ne başvuran Kayserispor, en azından yasağı ertelemek için yoğun çaba sarf ediyor. Detaylar haberimizde…

Kayserispor'da Transfer Yasağı Kalkmazsa Ne Olacak? Bu Kadro Yeterli mi?

Kayserispor'da devam eden transfer yasağı kalkmazsa ne olacak? Başkan Ali Çamlı'nın açıklamaları, mevcut kadronun durumu ve yeni sezon hazırlıkları hakkında detaylar bu haberde!

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, geçtiğimiz günlerde TFF kongresinde yaptığı açıklamada, yasak kalkana kadar kulübün çaycısını bile vermeyeceklerini belirtti. Hem A takım hem de alt yapıdaki bütün oyunculara ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çamlı, geçen sezonki kadroyu büyük ölçüde koruduklarını vurguladı. Kiralık oynayan Mehdi Bourabia ve Kartal Kayra Yılmaz dışında tüm isimlerle yeniden anlaşma sağlandı. Aynıca yine ameliyat olan Majid Hosseini ise sezonun ilk yarısını kaçıracak.

Kayserispor'da Transfer Yasağı Kalkmazsa Ne Olacak? Bu Kadro Yeterli mi?

Kayserispor taraftarlarının en çok merak ettiği konu, yasağın kalkmaması durumunda mevcut kadronun yeni sezonda neler yapabileceği… Geçen sezon küme düşme tehlikesi yaşayan Kayserispor, son haftalarda ligde kalmayı başarmıştı. Yeni sezonda aynı kadronun performansı merakla bekleniyor.

Süper Lig’de birçok takımın transfer yaptığı bu dönemde Kayserispor aynı oyuncularıyla sezonu açtı. Kayserispor’un mevcut kadrosunda ise geçen seozn önemli performans sergileyen isimler dikkat çekmişti. 

Kayserispor'da Transfer Yasağı Kalkmazsa Ne Olacak? Bu Kadro Yeterli mi?

Kaleci Bilal Bayazit, Gökhan Sazdağı, Miguel Cardoso ve eleştirilse de 10 gol atan Aylton Boa Morte, taraftarın yeni sezonda beklenti içinde olduğu oyuncular arasında yer alıyor. Geçen sezon transfer edilen Nazon ile Shukurov’un da bu sezon patlama yapması bekleniyor. Kiralık olarak takıma dahil edilen Mehdi ve Kartal Kayra için de yeniden kiralama girişimleri devam ediyor.

Kalede Onurcan Piri, geçen sezon fazla forma şansı bulamasa da yeni sezonda yine kaleci Bilal’in iyi bir alternatifi olacak. Defans hattında Ramazan Civelek, Lionel Carole, Arif Kocaman, Dimitrios Kolovetsios, Hasan Ali Kaldırım ve Julian Jeanvier gibi isimlere, ikinci devrede Majid Hosseini de katılacak. Orta sahada mücadele eden Attamah, dar kadroda zaman zaman defansta da kullanılabilecek.

Kayserispor'da Transfer Yasağı Kalkmazsa Ne Olacak? Bu Kadro Yeterli mi?

Orta sahada Attamah’ın yanı sıra Ali Karimi, Yaw Ackah, Miguel Cardoso, Carlos Mane, Otabek Shukurov gibi isimler yer alıyor. Yine Mehdi ve Kartal Kayra’yı da takıma kazandırmak için yoğun çaba sarf ediliyor.

Burak Yılmaz, yasak kalkmaması halinde altyapıdan Baran Ali Gezek, Talha Sarıaslan, Hayrullah Erkip, Muhammed Eren Arıkan, Nurettin Korkmaz gibi futbolculardan da faydalanmak isteyecek. İleri uçta ise Ducken Nazon ve Stephane Bahoken, gol yollarında Kayserispor’un güvendiği isimler olacaklar.

Kötü ihtimal yaşanır ve yasak kalkmazsa, Kayserispor’un kadrosu bazı kesimlerce kağıt üzerinde yeterli görülürken, birçok futbolsever de Kayserispor’un bu kadroyla küme düşeceği öngörüsünde bulunuyor.