Kayserispor'u geri mi götürüyor? Kayserispor haberleri

Kayserispor taraftarı, yeni teknik direktör Sinan Kaloğlu'na taktik önerisinde bulundu. Sporadamı6, geriden oyun kurma sisteminin mevcut kadroya uygun olmadığının altını çizerek, bu taktikle başarının zor olacağını ifade etti. Bu taktik, Kayserispor'u geri mi götürüyor? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Kayserispor'u geri mi götürüyor? Kayserispor haberleri

Kayserispor taraftarı, yeni teknik direktör Sinan Kaloğlu’na taktik önerisinde bulundu. Sarı-Kırmızılı takımın 40 yıllık taraftarı olan ve sosyal medyada "Sporadamı6" ismiyle bilinen Sporadamı, Kaloğlu'na "Geriden oyun kurma taktiğinden vazgeçin" şeklinde bir tavsiyede bulundu.

‘Bu sistem şu anki oyuncu grubuyla uyumlu değil’

Sporadamı6, eski teknik direktör Çağdaş Atan döneminde uygulanan geriden oyun kurma sisteminin şu anki oyuncu grubuyla başarılı olamayacağını vurguladı. “Geçtiğimiz yıl çok denendi, ancak fayda sağlanamadı. Burak Yılmaz hocamıza da aynı uyarıyı yaptık ve bu sistemin başarısız olduğunu hep birlikte gördük” diyen taraftar, mevcut kadronun bu taktiğe uygun olmadığını ifade etti.

Kayserispor'u geri mi götürüyor? Kayserispor haberleri

‘Eski kadroyla taktik işliyordu’

Taraftar, Çağdaş Atan döneminde Onur Bulut, Emrah Başsan, Mame Thiam, Mario Gavranovic ve Olivier Kemen gibi oyuncularla bu sistemin iyi çalıştığını belirterek, "Ancak yeni dönemde bu sistemde başarı sağlanamadı. Başarılı olmayan bir sistemde ısrar etmek Kayserispor’u daha da geriye götürür" paylaşımında bulundu.

Kayserispor'u geri mi götürüyor? Kayserispor haberleri

‘Geriden oyun kurma taktiği başarısız olabilir’

Sporadamı6, geriden oyun kurma taktiğinin Kayserispor'u geri götüreceğini yineleyerek, "Geride oyun sıkışıyor, uzun topla geçiş oyunu sağlanmaya çalışılıyor, ancak dönen topları hep rakip alıyor. Defansta bu işi ne Arif ne de Attamah yapabiliyor. Sürekli kendi kalemizde yoktan yere tehlikeli ataklar görüyoruz. Bu sistemle devam edilirse Sinan Kaloğlu, 3 haftada başarısız olur. Lütfen geriden oyun kurmak gibi bir düşünceye kapılmayın" diye konuştu.