Kayserispor'u görmezden geldiler!

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosunu açıkladı. Vincenzo Montella'nın kadrosunda Kayserispor'dan bir isim olmayışı tepkileri de beraberinde getirdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberde...

Kayserispor'u görmezden geldiler!

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım'ın EURO 2024 kadrosunu açıkladı.

Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından UEFA'ya iletilen 26 kişilik listede dikkat çeken isimler yer alıyor. Montella, yine Kayserispor'u es geçti. Tecrübeli çalıştırıcının kaleci Bilal Bayazit'i davet etmesi bekleniyordu. Kalede Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş) ve Uğurcan Çakır (Trabzonspor) bulunuyor. Bilal Bayazit'in, özellikle Uğurcan Çakır'dan çok daha başarılı bir sezon geçirmesi sonrasında A Milli takıma alınmaması, Kayseri'de hem üzüntüye hem de tepkileri neden oldu. Vincenzo Montella, savunma hattında Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli) ve Samet Akaydın'ı (Panathinaikos) davet etti.

Orta saha oyuncuları arasında Montella, Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica) ve Salih Özcan (Borussia Dortmund) forma giyecek. Forvet hattında ise İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş) ve Yusuf Yazıcı'yı (Lille) göreve çağırdı.

Kayserispor'u görmezlikten geldiler!

Vincenzo Montella neden Kayserispor'u es geçti?

Ancak kadroda Kayserispor’dan hiçbir futbolcunun bulunmaması, sarı-kırmızılı takımın taraftarları arasında büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Özellikle geçtiğimiz sezon 137 kurtarış yaparak dikkatleri üzerine çeken kaleci Bilal Bayazit’in kadroya alınmaması tepkilere neden oldu. Kayserispor taraftarları, başarılı performansına rağmen Bayazit’in milli takıma davet edilmemesini eleştirdi.Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır'ın son derece başarısız bir sezon geçirdiği de dikkatlerden kaçmadı. Kayserispor'a gönül veren binlerce taraftar 'A Milli takım için heralde İstanbul takımlarında forma giymek gerekiyor' şeklinde yorum yaptılar.