Kayserispor'un başına bela oldu - Öde öde bitmiyor! Spor haberleri

Kayserispor'un Feyenoord'dan transfer ettiği Bilal Başacıkoğlu'na borcu bitmek bilmiyor. Bundan tam 6 yıl önce transfer edilen, 5 yıl önce de ayrılan futbolcu, kulübün bütçesini fazlasıyla zorluyor. Kayserispor'dan sonra Trabzonspor'a transfer olan Bilal, ardından da Gaziantep FK'nın formasını giymişti. Bilal'in son adresi Sakaryaspor oldu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri haberinde...

Kayserispor'un başına bela oldu - Öde öde bitmiyor! Spor haberleri

Kayserispor’a 2018 yılında Hollanda’nın Feyenoord takımından transfer olan Bilal Başacıkoğlu ile 3 yıllık sözleşme imzalanmıştı. 

Sarı-Kırmızılı takımda tam bir hayal kırıklığı yaşatan Başacıkoğlu ile yapılan uzun sözleşmenin sancıları devam ediyor. Üç yıllık sözleşme, Kayserispor'un belini büktü. Başacıkoğlu, Kayserispor’da geçirdiği kısa sürede beklenen performansı sergileyemedi. Başarısız geçen ilk sezonunda 26 maçta yalnızca 3 gol atan Bilal, ikinci sezonun ortasında ise Kayseri’den ayrıldı. Ancak bu ayrılık Sarı-Kırmızılı kulübe pahalıya mal oldu. 

Hayal kırıklığı yaşattı

Türkiye’de Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe ile de anılan Bilal Başacıkoğlu, Kayserispor’a transfer olmuştu. Transfer sürecinde yapılan ödeme planlarının aksamasının faturası ağır geldi. Kayserispor’un Başacıkoğlu’na olan borcu, katlanarak arttı. Kulüp başkanı Ali Çamlı, geçen yıl Ekim ayında yaptığı açıklamada, “Bitmeyen bir Bilal Başacıkoğlu problemi var. Transfer maliyetleri ve ödenen rakamlar inanılmaz. Halen 630 bin Euro borcumuz bulunuyor” ifadelerini kullanmıştı.

Kayserispor'un başına bela oldu - Öde öde bitmiyor! Spor haberleri

Kayserispor'a 3 Milyon Euro’ya mal oldu

Başacıkoğlu’nun 5 yıl öncesinde Kayserispor’dan ayrılmasına rağmen hala borcu bulunuyor. Devam eden ödeme sürecinin tamamlanmamasından dolayı da son 2 yılda bu oyuncudan kaynaklı toplamda 6 puan silindi. Kulübün mali yapısını fazlasıyla zorlayan Bilal'e olan borç 3 milyon Euro'ya ulaşmıştı. Şu anda 650 bin Euro borç kalan Bilal dosyasının temizlenmeme durumunda Kayserispor'u yine bir 3 puan silme cezası bekliyor. Şu an Sakaryaspor forması giyen Bilal Başacıkoğlu, Kayserispor’dan sonra Trabzonspori lle Gaziantep Fk'da da oynamış ve beklentilere yanıt verememişti.

Kayserispor'un başına bela oldu - Öde öde bitmiyor! Spor haberleri