Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

Kayserispor'un borcu 1 Milyar 800 Milyon TL'ye ulaştı. Ekonomik nedenlerden dolayı kulüpte büyük bir belirsizlik hakim. 8 Eylül'de yapılacak olan seçimli olağanüstü genel kurul öncesi şu ana kadar başkanlık için henüz aday çıkmadı. Başkan Ali Çamlı, devam edecek mi? Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber, bülteninde...

Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

Kayserispor’da ekonomik sıkıntı tavan yaptı. 8 Eylül Pazar günü Sarı-Kırmızılı kulübün seçimli olağanüstü genel kurul toplantısı var. Başkan Ali Çamlı’nın kulübün tem gelirlerine temlik konulduğu için istifa etmişti.

Kayserispor'un borcu ne kadar?

Genel Kurul’un yapılmasına 1 gün kalmasına rağmen, şu ana kadar herhangi bir yaprak kımıldamadı. Kayseri'de hiç kimse Kayserispor’a yanaşmıyor. Bu durum taraftarı kara kara düşündürüyor. Kayserispor’un şu anki net borcunun 1 Milyar 800 Milyon TL olduğu öğrenildi.

Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

Temlik Kayserispor'un belini büktü

2024-25 futbol sezonunda kulübün kasasına temliklerden dolayı 1 TL dahi girmiyor. Bir çok isim Kayserispor’da Başkanlık olarak geçerken, herhangi bir girişim olmadı. Başkan Ali Çamlı’nın ısrarla "Başkan olmayacağım, devam etmeyeceğim" açıklamasıyla birlikte büyük bir sessizlik yaşanıyor.

Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

Her gelen Başkan öncekinin borcunu ödüyor

Her gelen Başkan, önceki Başkanların kulübe koyduğu temlikleri ödemek zorunda kalıyor. Süper Lig’de Anadolu Kulüpleri arasında en çok futbolcu satışından gelir elde etmesine rağmen yaşanan bu sıkıntılar, taraftarın derinden üzüyor.

Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

Kayserispor'da borç neden yükseldi?

Kayserispor, 2012-13 futbol sezonunda küme düştükten sonra kadroyu bozmadı ve borç yükü o zaman başladı. 2015 sezonunda yeniden Süper Lig’e dönen Sarı-Kırmızılı takım, Erol Bedir’in Başkan olmasıyla birlikte iyi bir çıkış yakalamış ve ‘kesin düşer’ denildiği zaman kümede kalmayı başarmıştı.

Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

Erol Bedir'in temliklerini de Berna Gözbaşı ödemişti

Erol Bedir’den sonra gelen Başkan Berna Gözbaşı da sürekli olarak geçmişten gelen temlikler ve borçları ödedi. Gözbaşı’nın da alacaklarını tahsil etmek için kulübe verdiği temlikler Ali Çamlı ve yönetimini oldukça zora soktu. Şu an 1 Milyar 800 Milyon TL’lik borçtan dolayı, kulübe aday çıkmadı.

Çamlı, Başkanlık için neler söyledi?

Ali Çamlı’nın geçtiğimiz günlerde, Konyaspor maçı sonrası kongre süreciyle ilgili olarak, “Vallahi Kayserispor saha içinde de saha çok büyük camia bizim şehrimizin göz bebeği çok değerli bir incisi. Onun için isimlere takılmayın. Bugün biz oluruz, yarın bir başkası olur. Bu şehrin takımına en son hizmet eden belki benim, ama bana gelene kadar yüzlerce, binlerce insan hizmet etmiştir. Hiçbir şeyi Kayserispor'dan daha önemli ve daha büyük değil. İsimler geçici, Kayserispor kalıcı. Onun için hiçbir polemik oluşturacak bir cümle falan benden beklemeyin. Kayserispor'a hizmet etmek bir şeref bu hizmetin devamı gerekiyorsa bu varsa devamını da yaparız ama ben ilk genel kurullarda da dedim ki buraya hizmet edecek yeni yiğitler de bekliyoruz. Bu şu anlama gelmesin; yani Kayserispor'a sadece başkan olarak hizmet edilmez. Bir başkası gelir, biz onun yanında hizmet etmeye devam ederiz. Biz Kayserispor sevdalısı ve gönüllüleriyiz. Onun için stres yok, kaos yok ama iyi bir Kayserispor var bundan sonra Allah'ın izniyle. Ona kenetlenelim. Kayserisporumuzu desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Kayserispor'un borcu dudak uçuklatıyor!

8 Eylül'deki kongre ertelenir!

Kayserispor'da 8 Eylül Pazar günü yapılması planlanan seçimli olağanüstü genel kurulun ertelenmesi bekleniyor. Yeterli çoğunluğun ilk toplantıda sağlanmayacağı tahmin ediliyor. 15 Eylül'de ise, genel kurulda çoğunluğa bakılmaksızın genel kurul yapılacak. Kadir Has Kongre ve Tonlantı Salonu'nda yapılması planlanan genel kurul öncesinde şu ana kadar Ali Çamlı, Berna Gözbaşı, Ziya Eren, Sedat Kılınç ve SAmet Koç'un adı geçti. Bu isimler arasında hiç bir aday resmi olarak başvuruda bulunmadı.