KAYSO Başkanı Boydak: 'Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür'

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin, 'Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür. Belirsizliklerin uzun sürmemesi gerekir. Yasal süreç içerisinde kuvvetli bir hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz' dedi.

KAYSO Başkanı Boydak: 'Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür'

Boydak, KAYSO Salonu'ndaki meclis toplantısında yaptığı konuşmada, son günlerde yaşanan terör olaylarını lanetlediklerini belirterek, şehitlere rahmet, yararlılara acil şifalar diledi.

Türkiye’nin ana gündeminin hükümet kurma çalışmaları olduğunu ifade eden Boydak, şöyle devam etti: “Biz bu koalisyon çalışmalarının yasal süre içerisinde tamamlanacağına ve Türkiye’nin kısa bir süre içerisinde hükümete kavuşacağına inanıyoruz, inanmak istiyoruz ki iş dünyası olarak buna gerçekten ihtiyacımız var. Belirsizlikler her zaman tempoları düşürür. Belirsizliklerin uzun sürmemesi gerekir. Yasal süreç içerisinde kuvvetli bir hükümetin kurulmasını temenni ediyoruz. Olmadığı takdirde dünyanın sonu değil, yine millete sorulacaktır ama zaman kaybetmeden mevcut şartlarda en iyi olan yapının kurulmasıdır. Zor bir coğrafyada yaşıyoruz. Hükümetin kurulması ile birlikte iş dünyası olarak ve tüm Türkiye olarak rahat bir nefes alırız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da meseleleri yakinen takip etmesinden de büyük bir memnuniyet duymaktayız.” dedi.

Boydak, dünya piyasalarında ekonomik anlamda büyük gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, "Tüm bu gelişmeler sayesinde Türkiye olarak makro ekonomik istikrarımızın yerinde olduğunu bir kez daha test etmiş olduk. Seçimlerin üzerinden bir aydan daha fazla süre geçti. Bu zaman zarfında piyasalar iyi bir sınav verdi. Biz özel sektör olarak işlerimizi yakinen takip ediyoruz. Türkiye’nin büyüme hızının beklentiler doğrultusunda gerçekleşme olasılığı devam ediyor. Hükümetin kurulması ile birlikte yönümüzün tekrardan hızlı büyümeye dönme ihtimali yüksektir” diye konuştu.

Bankacılık sektöründe fiyatların oldukça yüksek olduğunu vurgulayan Boydak, işletmelerin sermaye ihtiyaçlarının arttığını ve nefes almakta zorlandıklarını, bu sürecin özellikle KOBİ’ler açısından kolay geçmediğini söyledi.

Boydak, bu dönemde Türkiye’nin kendi içerisinde ihtilafa tahammülünün olmadığını ifade ederek, tüm tarafların sakinlik ve olgunluk içerisinde davranarak bu süreci atlatacaklarına inandıklarını söyledi.

İş dünyası mensuplarının mesajlarını doğru, düzgün ve sakinlik içerisinde vermesi gerektiğini belirten Boydak, iş adamlarının söylemleri ile değil yaptıkları icraatlarla ön plana çıkmalarını önemsediklerini sözlerine ekledi. 

Toplantıya konuk olan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da çalışmaları hakkında bilgi verdi.