KAYÜ'ye ödüller peş peşe! Üniversite Haberleri
Adana'da düzenlenen 7. Adana Lezzet Festivali'nde Kayseri Üniversitesi'ne (KAYÜ) ödüller peş peşe geldi. KAYÜ Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı öğrencileri büyük başarıya imza attı. Detaylar Kyseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...
Adana'da düzenlenen 7. Adana Lezzet Festivali'nde Kayseri Üniversitesi'ne (KAYÜ) ödüller peş peşe geldi. KAYÜ Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Programı öğrencileri büyük başarıya imza attı. Festivalde, 'Üniversiteler Arası Genç Şefler Kategorisi'nde Şefika Sarıçiçekli birinci oldu. Üçüncülüğü Hasan Hüseyin Durmaz elde ederken, Fatma Cikla Özel Jüri Ödülünü de İrem Aslan aldı.
Uluslararası Adana Lezzet Festivali, gastronomi dünyasının dikkat çeken ektinliklerinden biri olarak gerçekleşti. Farklı üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen festivalde KAYÜ Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı öğrencileri büyük başarı elde etti.
Üniversiteler Arası Genç Şefler yarışmasında KAYÜ'yü temsil eden Şefika Sarıçiçekli birincilik ödülünün sahibi oldu. Üçüncülüğü Hasan Hüseyin Durmaz elde ederken, İrem Aslan'da Fatma Cikla Özel Jüri Ödülüne layık görüldü.
Üniversiteliler Ekip Yarışması'nda ise Hilal Bedir, Zübeyde Çatal, ve Rümeysa Özbay birinciliği alarak kategorinin şampiyonu oldu.
KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa ise X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "7. Uluslararası Adana Lezzet Festivali kapsamında Üniversitemizi temsil eden Develi Hüseyin Şahin MYO Aşçılık Prog. öğrencilerimizden gurur veren başarı. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum, onlarla gurur duyuyoruz. Onları yetiştiren akademik ekibimizi de canıgönülden kutluyorum." ifadelerine yer verdi.
Adana’da düzenlen “7. Adana Lezzet Festivali”nde “Üniversiteler Arası Genç Şefler Kategorisi”nde Şefika SARIÇİÇEKLİ birinciliği alarak şampiyon oldu.
Üçüncülüğü Hasan Hüseyin Durmaz elde etti.
Fatma CİKLA Özel Jüri Ödülünü ise İrem ASLAN aldı./1 pic.twitter.com/2DvuvwPOMp — Kayseri Üniversitesi (@kayseriedu) October 7, 2023