Kebapçı usulü acılı ezme tarifi
Bugün'de kebaçı usulü acılı ezme tarifi ile karşınızdayız. Restoranlarda kebabın yanına mutlaka servis edilen acılı ezme, damaklar da iz bırakan bir tat olarak yer alıyor. Acılı Ezmenin nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. Tarifimize geçelim.
Bugün’de kebaçı usulü acılı ezme tarifi ile karşınızdayız. Restoranlarda kebabın yanına mutlaka servis edilen acılı ezme, damaklar da iz bırakan bir tat olarak yer alıyor. Kebapçılarda yediğimiz ama bir türlü tarifini bulamadığımız o lezzetli acılı ezmeyi aslında bire bir evde de hazırlayabiliriz.
Acılı Ezme için gereken malzemeler,
5 orta boy domates
3 büyük boy kapya biber
3 büyük boy yeşil biber
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
1 buçuk tatlı kaşığı pulbiber
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Acılı Ezmenin yapılışı,
İlk adım olarak domates, kapya biber, yeşil biber, kuru soğan, sarımsak ve maydanozu güzelce yıkıyoruz. Yıkadığımız sebzelerimizi ufak ufak doğruyoruz. Doğradığımız sebzelerimizi mutfak robotumuza atarak ince şekilde çekiyoruz. Çektiğimiz sebzelerimiz doğal olarak sulanacaktır. Biz de bu yüzden sebze ezmemizi kevgire aldıktan sonra kaşık yardımıyla ezerek suyunu süzüyoruz. Geniş bir kaba, suyunu süzdüğümüz malzemeyi alıyoruz ve içerisine zeytinyağı hariç bütün malzemeleri ekliyoruz. Son aşama olarak da üzerine orta boy kıyılmış cevizimizi ve zeytinyağımızı gezdirdikten sonra kebapçı usulü acılı ezmemiz servise hazır.
Acılı ezme yapmanın püf noktaları
Öncelikle ezmede yapımında kullandığımız bütün malzemeler taze olmalı. İçerisine kattığımız salça karışımımız ev yapımı olursa çok daha lezzetli bir tarif hazırlarız. Belki de en önemli aşama kapya biberleri, yeşil biberleri ve sarımsakları önceden fırında biraz közlemektir. Közlenmiş sebzelerle hazırlanan ezme çok daha lezzetli olacaktır.Ezmenin üzerinde gezdirdiğimiz zeytinyağımız mutlaka soğuk sıkım hakiki zeytinyağı olmalı. Başka bir lezzet turunda görüşmek üzere afiyet olsun